Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Нотатки з чергової сесії

15 лип 2020

Нотатки з чергової сесії: виділено 232 тисячі гривень на відшкодування вартості лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет
13 липня під головуванням міського голови Олександра Супрунюка відбулася чергова 78-ма сесія Нетішинської міської ради VII скликання. Порядок денний засідання містив більше 70 важливих для життєдіяльності громади питань, у тому числі й земельні.
Перед розглядом питань порядку денного депутат фракції «Нетішинська Самооборона» Олена Матросова підняла питання щодо комплексного підходу до вирішення ситуації, яка склалася у місті з безпритульними тваринами, а також закликала колег долучитися до обговорення актуальної проблеми. У свою чергу, очільник міста Олександр Супрунюк  зазначив, що у громаді систематично проводиться роз’яснювальна робота серед громадян, є домовленості з ГО по захисту тварин «Вірний друг» щодо передачі їм нового притулку, де перебувають чотирилапі безхатченки. Окрім того, щороку з міського бюджету виділяється 600 тис. грн. на відлов, стерилізацію, харчування тварин, проте, це не вирішує проблеми, адже люди продовжують викидати тварин на вулицю. Також в людних місцях – біля дитячих майданчиків, магазинів, житлових будинків годують собак, тому вони там постійно перебувають, є й серед них агресивні, які нападають на дорослих, і малих. Влада підходить комплексно до роботи, а тому передбачено масову стерилізацію тварин не лише в місті, але й на околицях. Домовлено з Кам’янець-Подільським державним аграрно-технічним університетом та коледжем про проходження студентами практики в Нетішині для проведення стерилізації безпритульних тварин. Також Олена Матросова озвучила звернення нетішинки, матері дитини, яка страждає на тяжку орфанну хворобу «Вроджений бульозний епідермоліз» Віти Криворучко з проханням допомогти у вирішенні питання щодо виділення коштів для придбання життєво необхідних лікарських засобів.
Депутат Анатолій Олійник ознайомив колег з колективним зверненням, яке надійшло від батьків одного із класів Нетішинського НВК на його ім’я щодо ситуації з аварійними вікнами в школі. В ході роботи депутату вдалося дізнатися, яка ситуація з вікнами в усіх навчальних закладах нашого міста. Обранець подякував за співпрацю та допомогу начальнику управління освіти виконкому міської ради Василю Миську та зазначив, що під час вирішення питання склалося враження, що адміністрація освітнього закладу немає комунікації з батьківським колективом та не доводить до їх відома важливу інформацію щодо роботи та планів. Начальник Нетішинського відділу Шепетівської місцевої прокуратури Володимир Гончарук проінформував присутніх про результати роботи. 
Що стосується депутатських запитів – депутат Сергій Степанюк з депутатської фракції «Європейська Солідарність» виступив з пропозицією облаштування місць для збору побутового сміття неподалік кладовищ і встановлення контейнерів. А також звернувся з проханням провести роз’яснювальну роботу з мешканцями старої частини міста щодо укладання договорів про вивіз побутового сміття. Зіновій Айбін з «Європейської Солідарності» виступив щодо скасування попереднього рішення «Про погодження технічної документації із землеустрою щодо встановлення меж частини земельної  ділянки на яку поширюється право сервітуту». Анатолій Олійник надав депутатський запит, який стосувався розробки проєктно-кошторисної документації щодо заміни асфальтованого покриття існуючих в громаді спортивних майданчиків на штучне, а також передбачити в бюджеті на 2021 рік фінансування для реалізації проекту. Окрім того, депутат запропонував розглянути можливість побудови спортивних ігрових майданчиків на території старої частини міста та в селі Старий Кривин. 
Одним із перших питань порядку денного народні обранці взяли до відома звіт про виконання плану роботи Нетішинської міської ради VII скликання за перше півріччя 2020 року та затвердили план роботи на друге півріччя 2020 року. Внесено зміни до рішення 76-ї сесії міської ради від 19 червня 2020 року №76/4634 «Про місцеві податки і збори». Підтримано внесення змін до рішення 36-ї сесії міської ради від 24 листопада 2017 року «Про стипендії Нетішинського міського голови та Нетішинської міської ради у галузях освіти, культури та спорту», до рішення 64-ї сесії міської ради від 1 листопада 2019 року № 64/4108 «Про програму благоустрою Нетішинської міської ОТГ на 2020-2022 роки», до рішення 4-ї сесії міської ради від 23 грудня 2015 року №4/73 «Про комплексну програму профілактики правопорушень та боротьби зі злочинністю на території обслуговування Нетішинського відділення поліції на 2016-2020 роки», до рішення 23-ї сесії міської ради від 14 лютого 2017 року м№23/1203 «Про комплексну програму поетапного покращення надання медичної допомоги населенню Нетішинської міської ОТГ та розвитку галузі охорони здоров’я на 2017-2020 роки».
Депутатський корпус підтримав внесення змін до бюджету Нетішинської міської ОТГ на 2020 рік. Зокрема, виділено 42 тисячі гривень КНП НМР «СМСЧ м. Нетішин» для забезпечення проведення працівникам ДНЗ Нетішинської міської ОТГ безкоштовного лабораторного тестування на COVID-19 з використанням ІФА у період дії карантинних заходів.  2 тисячі 111 гривень виділено Нетішинському територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) для виготовлення технічного паспорта на приміщення центру та 53 тисячі 179 гривень на доплату соціальним робітникам згідно з Постановою КМУ від 29. 04. 2020 року №375. А також 14 тисяч 599 гривень виділено для Старокривинського НВК на придбання інтерактивного обладнання для НУШ. 232 тисячі 800 гривень виділено на відшкодування вартості лікування хворих на цукровий та нецукровий діабет, 4 тисячі гривень надано КП НМР «ЖКО» для проведення технічної інвентаризації з виготовлення технічних паспортів та незалежної оцінки нежитлових приміщень, що перебувають у комунальній власності.
Прийнято рішення про виконання Програми благоустрою на території сіл Старий Кривин та Новий Кривин Нетішинської міської ОТГ на 2019 рік. Взято до відома щорічний звіт про виконання у 2019 році програми фінансування заходів державного, обласного, місцевого значення у Нетішинській міській ОТГ, на 2018-2020 роки. Управлінню капітального будівництва виконкому міської ради передано функції замовника будівництва об’єктів. Зокрема, нове будівництво системи вуличного освітлення по вул. Солов’євська та нове будівництво системи вуличного освітлення по вул. Шевченка в селі Старий Кривин. Затверджено тарифи на платні соціальні послуги, які надаються Нетішинським територіальним центром соціального обслуговування  (надання соціальних послуг). Внесено доповнення до рішення 65-ї сесії міської ради від 29 листопада 2019 року №65/4183 «Про затвердження плану діяльності Нетішинської міської ради з підготовки проектів регуляторних актів на 2020 рік». Затверджено перелік адміністративних послуг, які надаються через центр надання адміністративних послуг. Прийняті відповідні рішення щодо земельних питань. За частину питань депутати голосували пакетом, зважаючи на те, що проєкти рішень попередньо пройшли погодження на постійній комісії з питань земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.
Відділ з організаційних питань апарату
виконавочого комітету Нетішинської міської ради