Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

НЕТІШИНСЬКІ ПІДПРИЄМЦІ ПРОТИ КАРАНТИНУ ВИХІДНОГО ДНЯ

13 лис 2020

Вчора, 12 листопада, на площі біля адмінбудівлі виконкому відбулось зібрання місцевих підприємців. Його причиною стала постанова уряду від 11 листопада 2020 року про запровадження карантину вихідного дня до 30 листопада 2020 року. Відповідно постанови, у вихідні дні на території України працюватимуть лише продуктові магазини, АЗС, аптеки, ветаптеки і транспорт.

Попередньо, зранку у четвер, міський голова Олександр Супрунюк анонсував у соціальних мережах обговорення в онлайн режимі з підприємцями Нетішинської міської ОТГ питання впровадження карантину вихідного дня. Але багато підприємців мали бажання поспілкуватись «вживу», оскільки не мали доступу до інтернету, то зустріч така відбулась біля виконкому.

З підприємцями спілкувались міський голова Олександр Супрунюк та перший заступник міського голови Іван Романюк.

Як зазначали у своїх виступала представники нетішинської підприємницької спільноти, запровадження карантину вихідного дня у нашому місті призведе до значних втрат серед малого та середнього бізнесу. Підприємці-власники магазинів, закладів громадського харчування та побутового обслуговування, спортивних залів і т. ін. дотримуються усіх санітарно-епідеміологічних норм та вимог для того, щоб зберегти свій бізнес, утримувати себе та свої родини. Обмеження у вихідні дні не вплинуть на зниження росту захворюваності на коронавірус, а лише призведуть до збільшення кількості хворих, оскільки мешканці масово почнуть скупчуватись у продуктових магазинах. Постанову Кабінету Міністрів вони вважають такою, яка порушує їхнє конституційне право на підприємницьку діяльність та працю. Звучали у виступах підприємців також заклики до спільних скоординованих дій.

Звернення за підписом більше 100 нетішинських підприємців зачитала Катерина Янович. А депутат міської ради Михайло Брожик зачитав звернення на ім’я Прем’єр-міністра України Д. Шмигаля від імені депутатів міської ради від політичних партій «Воля», «Європейська солідарність», «Свобода» і «Батьківщина». Попередньо у виконкомі зареєстровані колективні звернення від підприємців, які здійснюють господарську діяльність на «зеленому» ринку (50 підписів) та від співвласників, орендарів та найманих працівників цілісного майнового комплексу магазину «Універмаг» (66 підписів).

Виступаючи перед підприємцями, міський голова Олександр Супрунюк зазначив, що міська влада не має законодавчого права ініціювати відміну рішень центральних органів влади і зобов’язана виконувати тільки те, що передбачено законом. А підприємець, кожен громадянин має право робити те, що не заборонено законом.

«Якщо будете відстоювати свої права – буде і результат. Ніхто за вас цього не зробить. Міська влада і я особисто на вашій стороні. Все, що міська влада може зробити в рамках закону, ми зробимо. Створюйте ініціативну групу і давайте разом шукати шляхи виходу з цієї ситуації. Тоді ми матимемо результат», - сказав Олександр Супрунюк, звертаючись до підприємців.

Нетішинська міська влада почула голос місцевого бізнесу. Відповідні звернення з вимогою скасувати карантин вихідного дня будуть направлені до відповідних органів державної влади.

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради