Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Нетішинський пленер художників серед яскравих культурно-мистецьких ініціатив Хмельниччини

21 січ 2020

У 2019 році Нетішин став одним із переможців Міжнародного конкурсу культурно-мистецьких проектів «Малі міста – великі враження». В рамках проекту у вересні-жовтні на умовах співфінансування з державного бюджету у місті пройшов Міжнародний культурно-мистецький пленер художників «Барви Нетішина». У заході взяли участь художники з Миколаєва, Харкова, Дніпра, Києва, Умані, Чернівців, Риги (Латвія) та Провансу (Франція). Під час проведення пленеру для учасників були організовані творчі майстерні, майстер-класи, обмін досвідом роботи з Нетішинською міською художньою школою. Наприкінці пленеру творчі доробки прикрасили виставкову залу в Палаці культури. Більше 20-ти робіт художників з різних куточків України та світу дивували присутніх своєю майстерністю, унікальними техніками, новим поглядом на Нетішин та його околиці, на атомний гігант, найближчі міста та села, креативним поєднанням матеріалів та кольорів.
Організаторами попередньо було анонсовано, що по завершенню проекту буде підготовлено каталог-книгу та презентовано його в рамках фестивалю «Французька весна-2020» у місті Києві. Як і обіцяно, мистецький каталог було підготовлено, куди увійшло і наше місто, а також Нетішин отримав диплом учасника Всеукраїнського конкурсу культурно-мистецьких проектів «Малі міста – великі враження».
Міжнародний проект «Барви Нетішина» – це унікальна подія задля взаємодії та зв’язку культурного фонду України та світу. Учасники творчого заходу мали можливість не лише на власні очі побачити неймовірні місця Нетішина та околиць, але й створити чудові полотна, взяти участь у майстер-класах та виставках. Художники ділилися досвідом, розкривали таємниці створення унікальних творчих доробків.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради