Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Нетішинська міська рада в переліку переможців I етапу конкурсу «Просування сталих енергетичних рішень в громадах»

17 січ 2020

Нетішинська міська рада  увійшла до списку переможців у конкурсі ГО «Екоклуб» на участь у проєкті «Просування сталих енергетичних рішень в громадах (приклади з практики)», що дає можливість для міста залучити додаткові фінанси на реалізацію енергетичних проєктів.

Метою проєкту «Просування сталих енергетичних рішень в громадах (приклади з практики)» – допомогти ОТГ та муніципалітетам підвищити знання та навички у сфері енергоефективності та відновлюваних джерел енергії (ВДЕ), зеленої енергетики, налагодити співпрацю у цій сфері між місцевою владою, бізнесом та громадськістю, реалізувати проєкти, які дозволять підвищити ефективність використання енергії, початку використання ВДЕ та скорочення викидів парникових газів.

Окрім Нетішинської міської ради, можливість пройти навчання та отримати співфінансування на втілення енергетичного проєкту отримали ще 11 переможців конкурсного відбору: Жмеринська, Житомирська, Баранівська, Добропільська, Пирятинська, Самбірська, Чорківська міські ради, Широківська ОТГ та 3 підприємства з Вознесенська, Коростеня та Сєвєродонецька.

Усім переможцям першого етапу конкурсу буде надано можливість підвищити знання через участь у заходах, консультації у складі 3-х представників від кожної громади. Переможці першого етапу за підтримки представників ГО «Екоклуб» та експертів розроблять проєктні ідеї. Ці ідеї будуть представлені жителям громади на відкритому заході. На наступному етапі усі громади, що виконали умови першого етапу, зможуть подати заявку на участь в конкурсному відборі та позмагатись за фінансування проєктів у їх громадах. За результатами другого етапу 2-4 громади із перелічених зможуть отримати співфінансування на втілення своїх енергетичних проєктів (200 тис. грн 400 тис. грн). Загалом на конкурс надійшла 101 заявка. «Екоклуб» реалізує проєкт за підтримки Міністерства закордонних справ Норвегії(МЗС Норвегії).

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради