Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

НА ЧЕРГОВОМУ ЗАСІДАННІ КОМІСІЇ З ПРАВ ДИТИНИ…

11 лют 2020

Відповідно до річного плану роботи, минулого тижня під головуванням заступника міського голови Ольги Бобіної відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини. Засідання відбулося з дотриманням кворуму та в присутності заявників, запрошених. Кожен із присутніх мав можливість висловити власну думку аби  прийняті рішення відповідали інтересам дітей.

Порядок денний засідання комісії включав 20 справ і звернень громадян.

Позитивне рішення мали три справи щодо вчинення правочину з житлом, право власності чи користування яким мають діти. У всіх трьох випадках батькам буде надано дозвіл з дотриманням  майнових прав дітей.

Членами комісії розглянуто чотири справи про надання висновку органу опіки та піклування за зверненням одного із батьків про доцільність позбавлення батьківських прав другого з батьків. Рекомендовано надати висновок органу опіки та піклування про доцільність позбавлення одного батька батьківських прав щодо малолітнього сина, трьом батькам надано термін для налагодження стосунків з дітьми та належного виконання батьківських обов’язків.

 Жваво проходив розгляд двох справ щодо визначення способів участі у вихованні дітей та спілкуванні з ними того з батьків, хто проживає окремо від них, оскільки батьки не змогли узгодити ці питання з матерями дітей. Рішенням комісії  узгоджено порядок участі батьків у вихованні дітей.

На засіданні комісії було рекомендовано звільнити одного опікуна від виконання обов’язків, оскільки за станом здоров’я він не в змозі їх виконувати надалі та призначити опікуном малолітньої дитини її старшу повнолітню сестру.

Одна справа, яка розглядалась в порядку денному, стосувалася реєстрації місця проживання малолітньої дитини без згоди її батька.

Службою у справах дітей на розгляд було винесено дві справи про виконання батьками батьківських обов’язків, діти яких за їхніми заявами перебувають в Центрі соціально-психологічної реабілітації та дитячому будинку (м. Хмельницький). Батькам винесено попередження за неналежне виконання батьківських обов’язків та одного батька ініційовано притягнути до адміністративної відповідальності.  

Окрім того, було розглянуто ще чотири справи про виконання батьками батьківських обов’язків. За рекомендаціями комісії одну матір ініційовано притягнути до адміністративної відповідальності, оскільки вона не забезпечує здобуття неповнолітньою донькою загальної середньої освіти. Шодо іншої матері -  рекомендовано органу опіки та піклування звернутися до суду із позовом про відібрання у неї дитини без позбавлення батьківських прав, оскільки матір створила загрозливі  умови для життя та здоров’я дитини.  Дітей двох сімей взято на контроль служби у справах дітей. Вивчаються їхні потреби,  з метою доцільності взяття на облік як таких, що перебувають у складних життєвих обставинах.

Рішенням комісії рекомендовано зняти  з обліку одну малолітню дитину, яка перебуває у складних життєвих обставинах - у сім’ї намітилася позитивна динаміка щодо її утримання. Мати працевлаштувалась, забезпечує потреби та умови проживання доньки.

Рекомендації  комісії з питань захисту прав дитини будуть винесені на розгляд виконавчого комітету міської ради, де будуть прийняті остаточні відповідні рішення.

Служба у справах дітей виконавчого

комітету Нетішинської міської ради