Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Нетішинський фотолітописець Віктор Войковський відсвяткував 70-річний ювілей 

02 лип 2020

Старі й нові вулиці, будівлі Нетішина, ретросвітлини літопису будівництва нашого міста, визначні особистості та події – усе це ми можемо побачити на фотографіях відомого нетішинського фотографа Віктора Войковського. 40 років тому він переїхав до Нетішина, і відтоді не випускає з рук фотоапарат. 
Усі його знімки – це неначе краплинки із нестримної ріки, що зветься «часом». Старовинні, чорно-білі, пожовклі фотографії повертають нас на десятиліття в минуле. На них і справді оживають люди, події, краєвиди, те, що вже давно змінилося. Фотограф впевнений, що реалістичний знімок – найцікавіший. «Справжня фотографія – це коли, дивлячись на неї, розумієш: якби зображення не було трактовано, те, що на ньому бачиш, насправді мало місце», – впевнений Віктор Степанович.
Свого часу він працював фотокореспондентом у газетах «Нетішинський вісник», «Трудівник Полісся», «Пульс», а тому як ніхто інший знає, як важливо бути у потрібному місці в потрібний час. За роки діяльності у місті енергетиків – доробок фотографа склав більше 70 000 знімків різного ґатунку. Зупинити мить у сучасному житті практично неможливо. Фотографія ж, як машина часу, зупиняє цю мить.
Сьогодні, 1 липня, очільник міста Олександр Супрунюк нагородив нетішинського фотолітописця, молодшого наукового співробітника міського краєзнавчого музею Почесною грамотою виконавчого комітету міської ради та подарунком за наполегливу і самовіддану працю, високу професійну майстерність, вагомий особистий внесок у збереження та популяризацію історичної спадщини міста та з нагоди 70-річчя від Дня народження. 
Міський голова запропонував Віктору Степановичу підтримати ініціативу створення фотоконкурсу імені Віктора Войковського до Дня міста. Фотограф з радістю підтримав ідею і вже незабаром у нашій громаді буде реалізовано конкурс. Вітаємо Віктора Степановича з ювілеєм! Многая літа!
Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради