Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

МІСЬКА РАДА VIIIСКЛИКАННЯ: ХТО ОТРИМАВ МАНДАТ ДОВІРИ

07 гру 2020

До складу Нетішинської міської ради VIII скликання увійшло 26 депутатів, які представлятимуть інтереси Нетішинської міської територіальної громади протягом наступних п’яти років (міська рада VІІ скликання налічувала 34 депутати).

Особливістю цьогорічної виборчої кампанії стало те, що балотуватися до місцевих рад можна було лише за списками партій. Але це зовсім не означає, що новообрані депутати мають у своїх кишенях партійні квитки. Бути членом тієї чи іншої політичної сили - не обов’язково.

Переможцем місцевих виборчих перегонів стала «Воля», її предстадставляють у міській раді є 5 депутатів. На другому місці - «Європейська солідарність», на третьому – «Самопоміч» - вони теж мають по 5 мандатів. «Слуга народу» має 4 депутати, «За майбутнє» -3, «Свобода» та «Батьківщина» - по 2.

Гендерна політика, впроваджена державою, відкрила до міської ради дорогу 9 жінкам (у попередньому скликанні налічувалось 11). Жодної жінки немає серед новообраних депутатів від «Свободи». По одній представниці жіночої статі є у складі «Батьківщини», «За майбутнє», «Європейської солідарності» та «Слуги народу», 2 жінки серед депутатів від «Волі». Найбільше жінок-депутатів - 3 - від «Самопомочі».

Чоловіків у міській раді налічується 17. Вони становлять 65% від загальної кількості депутатів.

Середній вік нетішинського депутатського корпусу - 43 роки. Найповажнішим обранцем громади є 66-річний чоловік, а наймолодшим – 27-річна жінка. Загалом у раді лише 2 депутати, що не досягли 30-річного віку. 5 з новообраних депутатів мають вік від 40 до 50 років, 7 депутатів – від 50 до 60 років. Кістяк ради становлять обранці до 40 років, таких налічується 11.

Одним із найважливіших критеріїв аналізу є повсякденна професійна діяльність новообраних депутатів. Найчисельніша команда нинішнього місцевого парламенту - працівники Хмельницької АЕС. Їх налічується 8 (у попередньому скликанні було 7). Серед них: головний консультант президента ДП НАЕК «Енергоатом», заступник генерального директора, два провідних інженери та один інженер...

На другій сходинці - представники бізнесу та приватних структур. До міської ради їх увійшло 7. Двоє з них – керівники підприємств. Органи місцевого самоврядування та комунальні підприємства представляють 4 депутати.

3 новообрані депутати – освітяни: два директори шкіл та керівник освітньої галузі міста. Лише по одному представнику від медичної та спортивної галузей.

Серед депутатів також є керівник проєктів ГО та голова правління ОСББ.

Про рівень освіти новообраної ради перейматися не варто – вища майже стовідсотково.

Половина нинішніх місцевих обранців мають досвід депутатської діяльності в міській раді,троє - в складі обласної ради.

Зі святом, вас! З Днем місцевого самоврядування!

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради