Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЛІЧИЛЬНИК НА ВОДУ ПОВИНЕН БУТИ У КОЖНОМУ БУДИНКУ

20 лют 2020

У середу, 19 лютого, в приміщенні хабу відбулась нарада за участю представників ВП ХАЕС (заступник генерального директора з економічних питань Альвіна Шестак, начальник КГ ВП ХАЕС Сергій Сніщук та ін.), виконавчого комітету міської ради (перший заступник міського голови Іван Романюк), ГО «Рада голів ОСББ м. Нетішин», управителів - КП НМР «ЖКО» та ПП «Нетішин-Управбуд». Обговорювалось питання механізму встановлення в Нетішині загальнобудинкових лічильників обліку води.

Як відомо, в серпні 2017 року набув чинності Закон України «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання», яким регулюється комерційний облік послуг з постачання теплової енергії та води. Однією із основних вимог Закону є стовідсоткове оснащення будівель, приєднаних до зовнішніх інженерних мереж, вузлами комерційного обліку. Законом встановлені чіткі строки такого оснащення: теплової енергії - до 2 серпня 2018р; гарячої та питної води для нежитлових будівель - до 2 серпня 2018 року; гарячої та питної води для житлових будівель – до 2 серпня 2020 року. Законом передбачені три шляхи фінансування встановлення вузлів комерційного обліку тепла і води: за рахунок власника внутрішньобудинкових інженерних мереж - споживачів; часткове компенсування витрат споживачів за рахунок місцевого бюджету; за рахунок оператора зовнішніх інженерних мереж – ВП ХАЕС.

За рахунок міського бюджету будуть встановлені лічильники обліку води в 9 гуртожитках міста, всі вони є комунальною власністю. А ось питання щодо механізму встановлення лічильників обліку води у житлових будинках ( у 20 з них вони вже встановлені) активно обговорювалось учасниками наради. Всі пропозиції представників ВП ХАЕС управителями житлових будинків (КП «ЖКО», ПП «Нетішин-Управбуд») та ОСББ будуть розглянуті найближчим часом.

Відділ з організаційних питань апарату

виконавчого комітету Нетішинської міської ради