Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Лише спільними зусиллями можна подолати домашнє насилля

13 бер 2020

Під головуванням заступника міського голови Ольги Бобіної відбулося чергове засідання координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми, на якому було проаналізовано роботу координаційної ради за 2020 рік.

Під час засідання розглянули питання про роботу структурних підрозділів щодо попередження насильства,  про роботу корекційної програми для осіб, які вчиняють домашнє насильство та затвердили план роботи координаційної ради на 2020 рік.

З метою надання необхідної допомоги особам, які стали жертвами насильства в сім’ї, управлінням соціального захисту населення виконкому створений банк даних сімей, в яких існують випадки вчинення насильства  або виникає реальна загроза його вчинення. Станом на 4 березня, в зазначеному банку перебуває 54 особи, з них 51 чоловіків і 3 жінки.

Спеціалістами управління соціального захисту населення спільно з представниками Нетішинського відділення поліції Славутського ВП ГУНП обстежено 14 сімей, складені акти з'ясування обставин вчинення насильства в сім'ї або реальної загрози його вчинення, проведено профілактичні бесіди про недопущення вчинення насильства в сім'ї.

В управлінні соціального захисту населення виконкому функціонує корекційна програма для осіб, які вчиняють домашнє насильство. В 2019 році 5 осіб добровільно підписали договір на проходження в повному обсязі корекційної програми. Рішенням Нетішинської міського суду 3 особи направлені на корекційну программу для осіб, які вчинили домашнє насильство, пройшли її - 2.

Налагоджене чітке взаємоінформування між суб’єктами соціальної роботи з метою соціального захисту сімей та дітей, які стали жертвами домашнього насильства. Справи щодо дітей, де є загроза вчинення насильства, виносяться на розгляд комісії з питань захисту прав дитини.

З метою захисту дітей від насильства в сім’ї, службою у справах дітей виконкому організовуються та проводяться спільні цільові рейди. У 2019 році організовано і проведено 75 таких рейдів «Сім’я і діти», «Діти вулиці», «Вокзал», «Підліток».

За результатами рейдів 7 батьків притягнуто до відповідальності за невиконання своїх батьківських обов’язків.

Перешкоджає та ускладнює вирішенню проблеми домашнього насильства небажання розголошувати її поза межами родини, страх перед стороннім осудом. Подолати цю проблему можливо лише об’єднавши зусилля усіх соціальних партнерів.

На засіданні координаційної ради визначено основні напрямки подальшої спільної роботи у сфері запобігання домашньому насильству та протидії торгівлі людьми.

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради