Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Купальний сезон буде відкрито тільки після карантину

11 чер 2020

КП НМР «Комфорт» в штатному режимі готувався до купального сезону. У зв’язку з карантинними заходами його поки що не відкрито, а тому міський пляж працює в режимі прогулянкової зони. Попри це працівники комунального підприємства прибирають його територію і у вихідний день. 
На сьогоднішній день укладені всі необхідні договори: на водопостачання (питний фонтанчик) - з КГ ВП ХАЕС, облаштування рятувального поста – зі Славутською рятувальною службою, проведення проб води та піску – ДУ «Хмельницький ОЛЦ МОЗ України».
За словами Наталії Кравчук, начальника Нетішинського міського лабораторного відділення ДУ «Хмельницький ОЛЦ МОЗ України», відповідно до укладеного договору, щомісяця братимуться на міському пляжі проби води (як водного плеса так і з питного фонтанчика) та піску. Проби бралися вже двічі – яйцеглистів не виявлено. Окрім цього, планово 1 раз на 10 днів братимуться проби води з водойми на бактеріологічні та 1 раз на 20 днів – на санітарно-хімічні дослідження. 
Минулого тижня водолазами були здійснені роботи з очистки дна водойми, прибрані всі небезпечні предмети, про це розповів Артем Руденко, директор КП НМР «Комфрорт». Працівники «Комфорту» двічі проводили рекультивацію піску на міському пляжі, останній раз 10 червня. Надалі рекультивація піску буде регулярною, в залежності від погодних умов. 
Рятувальний пост обладнаний необхідними засобами, він почав працювати з 9 червня. Тут чергуватиме 2 рятувальники, які слідкуватимуть за безпекою на воді в межах купальної зони. 
З початком офіційного відкриття купального сезону ( по завершенню карантинних заходів) запрацюють і туалети. На сьогодні ж діє заборона на купання. Але, як запевнив Артем Руденко, якщо до його початку на міському пляжі будуть відпочивати люди в альтанках чи лавочках, то туалети будуть виставлені раніше. 
Для послуг відпочивальників - 2 місця для роздягання, 3 альтанки, 2 навіси, лавочки, пірс. У середу, 10 червня, на пляжі встановлено дві інформаційні дошки.В планах – встановлення на території міського пляжу дитячого майданчика та додаткових урн для сміття. 
Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради