Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Комісія з питань захисту прав дитини розпочала роботу у 2020 році

09 січ 2020

 

 

У другий робочий день 2020 року відповідно до річного плану роботи на 2020 рік відбулося перше засідання комісії з питань захисту прав дитини. Засідання провела Антоніна Карназей, начальник служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради.

На розгляд комісії було винесено 10 справ щодо захисту прав та інтересів дітей.

Членами комісії рекомендовано надати статус дитини-сироти малолітній дитині, одинока мати якої померла, встановити опіку над нею та призначити опікуном рідну бабу. Також зберегти за малолітньою право на користування житлом, в якому вона зареєстрована.

Розгляд справи про надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав батька щодо малолітньої доньки, у зв’язку із відсутністю на засіданні батька дитини, перенесено на наступне засідання.

Розглянули справу про виконання батьком батьківських обов’язків щодо двох неповнолітніх синів, які мають часті пропуски занять  в Нетішинському професійному ліцеї, схильні до правопорушень, тощо. Членами комісії рекомендовано батька попередити про відповідальність відповідно до чинного законодавства. Неповнолітніх взято на облік служби у справах дітей, як таких, які перебувають у складних життєвих обставинах.

Рекомендовано зняти з обліку служби у справах дітей двох малолітніх дітей, як таких, які перебувають у складних життєвих обставинах, оскільки  в сім’ї відстежується позитивна динаміка, мати стала на шлях виправлення, належно виконує свої батьківські обов’язки.

Позитивно розглянуто три справи щодо надання дозволу на здійснення правочину із житлом, право власності та користування яким мають діти. Рекомендовано надати батькам дозволи  на відчуження житла з урахуванням інтересів дітей.

Утворено та затверджено міждисциплінарну команду для розроблення індивідуального плану соціального захисту дитини, позбавленої батьківського піклування.

Окрім того, підведено підсумки роботи комісії з питань захисту прав дитини за 2019 рік, розглянуто план роботи на 2020 рік, заслухана інформація про виконання програми захисту дітей міста Нетішина на 2018-2022 роки, у 2019 році.

За рішенням комісії питання були винесені на розгляд виконавчого комітету міської ради.

 

Служба у справах дітей

виконавчого комітету міської ради