Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Засідала комісія з питань захисту прав дитини !

25 чер 2020

З метою забезпечення захисту прав та інтересів дітей, під головуванням заступника міського голови Ольги Бобіної, 24 червня 2020 року було проведено засідання комісії з питань захисту прав дитини. Засідання відбулося з дотриманням кворуму, карантинних заходів та в присутності заявників, запрошених. 
На розгляд комісії було винесено 13 справ. 
Позитивне рішення мали три справи про вчинення правочинів щодо майна, право власності чи користування яким мають діти. У всіх трьох випадках батькам буде надано дозвіл з дотриманням майнових прав дітей. 
Членами комісії розглянуто три справи щодо визначення способів участі одного із батьків у вихованні дітей. Щодо однієї справи узгоджено порядок участі батька у вихованні малолітньої дитини та спілкуванні з нею. Розгляд трьох спірних справ щодо виховання дітей та однієї справи щодо надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батька батьківських прав щодо малолітньої доньки із-за відсутності на засіданні батьків перенесено на наступне засідання комісії. 
За зверненням матері розглядалася справа щодо визначення місця проживання 2 малолітніх дітей. Враховуючи пояснення матері, батька дітей, членами комісії рекомендовано перенести розгляд справи терміном на 2 місяці з метою надання батькам можливості мирного врегулювання між собою вище означеного питання. 
За заявою баби двох малолітніх внуків, яка тривалий період займається їхнім вихованням, розглядалася справа щодо надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав їхнього батька. Комісією рекомендовано надати позитивний висновок, з яким баба дітей може звернутися до суду. 
Органу опіки та піклування рекомендовано надати дозвіл на психіатричне обстеження та надання амбулаторної психіатричної допомоги малолітній дитині без згоди батька, а також надати статус дитини, позбавленої батьківського піклування, малолітній дитині, в якої помер батько, а мати позбавлена батьківських прав. Рекомендації комісії з питань захисту прав дитини питання будуть винесені на розгляд виконавчого комітету міської ради, де будуть прийняті остаточні відповідні рішення. 
Служба у справах дітей виконавчого комітету Нетішинської міської ради