Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ЗАСІДАЛА КОМІСІЯ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ ПРАВ ДИТИНИ!

04 лис 2020

Відповідно до річного плану роботи, у вівторок, 3 листопада, під головуванням заступника міського голови Ольги Бобіної відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини. Відбулося воно з дотриманням, карантинних заходів та в присутності заявників і запрошених. На розгляд порядку денного було винесено 11 справ.

Три справи стосувалися виконання батьками обов’язків щодо малолітніх дітей. За результатами розгляду взято на облік служби у справах дітей двох малолітніх дітей як таких, які перебувають у складних життєвих обставинах, трьом батькам винесено попереджено, одного із батьків ініційовано притягнути до адміністративної відповідальності, відповідно до ст. 184 КУпАП.

Рішенням комісії з питань захисту прав дитини рекомендовано зняти з обліку служби у справах дітей 4 дитини, які перебувають у складних життєвих обставинах (із двох сімей) – у сім’ях намітилася позитивна динаміка щодо утримання дітей, забезпечення їхніх потреб та умов проживання.

Рекомендовано надати дозвіл опікуну на зняття з реєстрації та реєстрацію місця проживання підопічної дитини. Розглянуто справу про визначення місця проживання малолітньої дитини разом з матір’ю.

З метою захисту житлових прав двох дітей, позбавлених батьківського піклування, рекомендовано зберегти за ними право на користування житлом.

Позитивне рішення мала справа щодо вчинення правочину з житлом, право користування яким мають 3 малолітні дитини. Дві справи стосувалися надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьків батьківських прав. Із-за відсутності сторін, розгляд справ перенесено на наступне засідання комісії.

Про виплату державної соціальної допомоги на дітей, які перебувають під опікою, піклуванням, виховуються в прийомних сім’ях та проживають на території Нетішинської міської ОТГ доповіла Альона Калабська, спеціаліст І категорії відділу з питань опіки та піклування служби у справах дітей.

Членами комісії затверджено індивідуальні плани соціального захисту двох дітей, позбавлених батьківського піклування.

Рекомендації комісії з питань захисту прав дитини винесені на розгляд виконавчого комітету міської ради, де будуть прийняті остаточні відповідні рішення.

Служба у справах дітей виконавчого комітету Нетішинської міської ради