Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Засідала комісія з питань захисту прав дитини

10 бер 2020

З метою забезпечення захисту прав та інтересів дітей, під головуванням заступника міського голови Ольги Бобіної, 3 березня 2020 року було проведено чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини.

На розгляд комісії було винесено 14 справ. Членами комісії розглянуто одну справу щодо визначення способів участі батька у вихованні малолітньої доньки - узгоджено порядок участі батька у вихованні дитини та спілкуванні з нею.  Одна справа стосувалася підтвердження місця проживання малолітніх дітей з матір’ю для їх тимчасового виїзду за межі України.

За заявою баби двох малолітніх внуків, яка тривалий період займається їхнім вихованням, розглядалася справа  щодо надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав їхнього батька. Однак із-за відсутності батька на засіданні, а також інформацій щодо виконання ним батьківських обов’язків на запити служби у справах дітей, розгляд справи перенесено на наступне засідання комісії. Позитивне рішення мали три справи щодо вчинення правочину з житлом, право власності чи користування яким мають діти. У всіх трьох випадках батькам буде надано дозвіл з дотриманням  майнових прав дітей.

Службою у справах дітей на розгляд комісії було винесено дві справи про виконання батьками батьківських обов’язків щодо дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах. Рішенням комісії одну матір більшістю голосів ініційовано вдруге притягнути до адміністративної відповідальності відповідно до ст. 184 КУпАП, другій – надано термін один місяць на виправлення ситуації (напередодні засідання комісії Нетішинським відділенням поліції Славутського відділу ГУНП в Хмельницькій області відносно неї уже складений протокол відповідно до ст.184 КУпАП). Враховуючи інформації з навчальних закладів м.Нетішина, КНП НМР «Центр ПМСД», Нетішинського відділення поліції Славутського відділу ГУНП в Хмельницькій області, оцінки потреб дітей, проведених фахівцями із соціальної роботи Нетішинського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг), індивідуальні плани соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, акти обстеження умов проживання дітей, тощо, рішенням комісії з питань захисту прав дитини рекомендовано зняти з  обліку служби у справах дітей 15 дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, із шести сімей – у сім’ях наразі намітилася позитивна динаміка щодо утримання дітей, забезпечення їхніх потреб та умов проживання. Проте діти продовжуватимуть перебувати на контролі служби у справах дітей.

Окрім того, переглянуто та затверджено індивідуальні плани соціального захисту дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, з урахуванням нових потреб дітей та сімей. Рекомендації комісії з питань захисту прав дитини питання будуть винесені на розгляд виконавчого комітету міської ради, де будуть прийняті остаточні відповідні рішення.

 

Служба у справах дітей виконавчого

комітету Нетішинської міської ради