Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

 ЗАВІТАЙТЕ ДО КП «КНИГИ»

24 лис 2020

КП «Книги» - найстарше серед комунальних підприємств Нетішинської міської ради. Створене воно 22 роки тому на базі магазину «Книги», який працював з 1984 року. Місце розташування незмінне – ІІ поверх торгового центру.

Цьогоріч через карантинні обмеження значно зменшився обсяг продажу різного роду книжкової продукції. На торгових полицях магазину вистачає літератури на будь-який смак різних видавництв. Але, як розповідає Галина Кузьминська, директор КП НМР «Книги», виникають певні проблеми з доставкою друкованої продукції. Якщо раніше замовлення могли надійти за 3 дні, то нині - мінімум тиждень. «Я розумію, що важко працювати і оптовикам, бо кожен хоче, щоб був своєчасний розрахунок. До нашого підприємства в оптових постачальників претензій немає, бо не виникає проблем з розрахунками. Така взаємовигідна співпраця надає нам можливість варіювати цінами – зробити меншу націнку та надати покупцеві скидку», - розповідає Галина Кузьминчук.

У магазині «Книги» на полицях більше 90 відсотків україномовної літератури. Щодо невеликого відсотка російськомовної, то - це дитяча література. Саме її чомусь купують нетішинці, коли їдуть за кордон.

Найбільше користуються популярністю книги сучасних українських авторів, мотиваційна і психологічна література. Радує те, що останнім часто купують різного роду книги молоді люди віком від 20 до 40 років. Щодо дитячої літератури, то найбільшою популярністю користується шкільна програмова література. Багато дітей хочуть прочитати твір повністю, а не в скороченому варіанті, як подано в підручнику. «Я задоволена, що діти читають, особливо активно учні 2-х – 7-их класів», - зауважила директор КП «Книги».

Попри різні проблеми, Галина Кузьминська впевнена, що фінансовий план підприємства на 2020 рік буде виконано.

Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради