Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Відтепер у Нетішині є сучасний навчально-тренувальний центр з підготовки професій громадського харчування 

21 гру 2020

У п’ятницю, 18 грудня, на базі Нетішинського професійного ліцею відкрився новий навчально-тренувальний центр з підготовки професій громадського харчування – кухарів, офіціантів, кондитерів. На відкриття центру завітало чимало почесних гостей – заступник голови Хмельницької обласної державної адміністрації Оксана Ситницька, директор департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації Олег Фасоля, депутат Хмельницької обласної ради Іван Гладуняк, начальник управління професійної освіти та ресурсного забезпечення департаменту освіти і науки Хмельницької обласної державної адміністрації Антоніна Харчук, міський голова Олександр Супрунюк, заступник очільника міста з гуманітарних питань Василь Мисько, депутат міської ради Наталія Коваль, заступник генерального директора Хмельницької АЕС Віктор Демидюк, директор спільного українсько-польського підприємства «Мажестік» Андрій Денисюк, який безпосередньо був дотичний до створення сучасної лабораторії, а також представники професійно-технічної освіти Хмельниччини, соціальні партнери.
У 2019-2020 роках за сприяння депутатів обласної ради, зокрема Івана Гладуняка, для Нетішинського професійного ліцею було виділено більше 7 мільйонів гривень на капітальний ремонт, придбання обладнання в їдальню та лабораторію з підготовки кухарів, офіціантів, кондитерів. Для створення навчально-тренувального центру придбано кухонне обладнання, інвентар, посуд, меблі для забезпечення лабораторії з підготовки професій громадського харчування, встановлено вентиляцію, кондиціювання та прокладено силовий кабель для забезпечення належного електропостачання. Відтак, якісне нове устаткування встановили у гарячому, холодному та мийному цехах. З’явилася сучасна електроплита, індукційна плита, пароконвектомат італійського виробництва. Овочевий та м’ясо-рибний цеха теж отримали нове обладнання – професійні холодильні шафи, електром`ясорубку, нетральне обладнання із нержавіючої сталі. Нове мультимедійне обладнання спрятиме кращій візуалізації та запису процесів приготування страв.
Після офіційного відкриття, з промовами, подарунками та подяками працівників ліцею, які брали участь у створенні центру, було урочисто перерізано стрічку, далі гості ознайомилися з роботою навчально-тренувального центру. 
Відкриття такого сучасного центру на базі Нетішинського професійного ліцею – важливий крок, завдяки якому ринок праці області отримає конкурентоспроможних фахівців, що відповідатимуть запитам роботодавців та будуть володіти професійними навичками, яких потребує сучасна сфера громадського харчування. Система професійно-технічної освіти покликана готувати людину до праці, пробудити бажання і виробити вміння вчитися, удосконалюватися протягом усього життя, тому проєкт спрямований на підготовку майбутніх висококваліфікованих робітників. 
Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради