Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини

08 лип 2020

Відповідно до річного плану роботи під головуванням заступника міського голови Ольги Бобіної 7 липня відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини. Засідання відбулося з дотриманням кворуму, карантинних заходів та в присутності заявників, запрошених.  
На розгляд комісії було винесено 15 справ, 7 з яких - про виконання батьками батьківських обов’язків. За результатами розгляду взято на облік служби у справах дітей шість дітей (із трьох сімей), як таких, які перебувають у складних життєвих обставинах,  у зв’язку з неналежним виконанням батьками батьківських обов’язків. Батькам винесено попередження, одного із батьків ініційовано притягнути до адміністративної відповідальності відповідно до статті 184 Кодексу України про адміністративні правопорушення.
Членами комісії розглянуто три справи щодо визначення способів участі одного із батьків у вихованні дітей. Щодо однієї справи узгоджено порядок участі батька у вихованні двох малолітніх дітей та спілкуванні з ними. Розгляд двох справ щодо виховання дітей та однієї справи щодо надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батька батьківських прав щодо малолітньої доньки із-за відсутності на засіданні батьків перенесено на наступне засідання комісії. 
За зверненням матері розглядалася справа щодо надання висновку органу опіки та піклування про визначення місця проживання малолітньої доньки з нею та дозволу на виїзд дитини за кордон без згоди батька дитини. За рекомендаціями комісії наданий висновок органу опіки та піклування про визначення місця проживання дитини з матір’ю та не надання згоди на виїзд дитини за кордон на постійне місце проживання без згоди батька. За заявою баби, розглядалася справа  щодо встановлення опіки над малолітньою внучкою, дитиною, позбавленою батьківського піклування.  
Позитивне рішення мала справа про вчинення правочину щодо житла, співвласником якого є малолітня дитина, та справа щодо набуття дитиною права власності на житло. Рекомендації комісії з питань захисту прав дитини винесені на розгляд виконавчого комітету міської ради, де будуть прийняті остаточні відповідні рішення.
За інформацією служби у справах дітей виконавчого
комітету Нетішинської міської ради