Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

ВІДБУЛОСЬ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ ПРАВ ДИТИНИ

09 вер 2020

З метою забезпечення захисту прав та інтересів дітей, 8 вересня відбулось засідання комісії з питань захисту прав дитини. Головувала на ньому Антоніна Карназей, начальник служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради.

На розгляд порядку денного засідання комісії було винесено 14 справ, 3 з них стосувалися надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьків батьківських прав. За результатом розгляду рекомендовано органу опіки та піклування надати позитивний висновок про доцільність позбавлення батьківських прав одного батька, по іншій справі – батькові надано термін для налагодження родинних стосунків з дитиною та належного виконання батьківських обов’язків. Із-за відсутності на засіданні комісії сторін по одній справі, розгляд її перенесено на наступне засідання комісії.

Членами комісії розглянуто справу щодо визначення способів участі батька у вихованні малолітніх доньок - узгоджено порядок участі батька у вихованні дітей та спілкуванні з ними. Розгляд справи щодо визначення місця проживання двох малолітніх дітей з матір’ю, враховуючи заяву батька, перенесено на наступне чергове засідання комісії.

Комісією рекомендовано органу опіки та піклування надати дозвіл на влаштування малолітньої дитини до Хмельницької санаторної школи зі збереженням у складі закладу освіти інтернату з цілодобовим повним утриманням учнів (вихованців).

Винесено попередження батькам двох сімей, які неналежно виконують батьківські обов’язки щодо малолітніх дітей. Малолітню дитину з однієї сім’ї взято на облік служби у справах дітей, як таку, яка перебуває у складних життєвих обставинах, також проводиться робота щодо подолання складних життєвих обставин іншої сім’ї (сім’я перебуває на контролі служби).

Рішенням комісії з питань захисту прав дитини рекомендовано зняти з обліку служби у справах дітей 3 дітей (проживають у 2-х сім’ях), які перебувають у складних життєвих обставина. Нині спостерігається позитивна динаміка щодо утримання дітей, забезпечення їхніх потреб та умов проживання.

Позитивне рішення мали 4 справи щодо вчинення правочину з житлом, право власності чи користування яким мають діти. У всіх випадках батькам буде надано дозвіл з дотриманням майнових прав дітей.

Про стан виконання батьками Нетішинської міської ОТГ Законів України «Про освіту», «Про охорону дитинства» в частині забезпечення прав малолітніх та неповнолітніх на здобуття освіти доповіла членам комісії Антоніна Карназей, начальник служби у справах дітей,

Рекомендації комісії з питань захисту прав дитини винесені на розгляд виконкому, де будуть прийняті остаточні відповідні рішення.

Служба у справах дітей виконавчого комітету міської ради