Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Вже скільки років проминуло, а біль у серці б'є і б'є...

17 лют 2020

У суботу, 15 лютого, у День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, відбувся захід біля пам’ятного знаку полеглим у локальних війнах на території інших держав.
Як відомо, 15 лютого 1989 року закінчилась збройна інтервенція Радянського Союзу до Афганістану, яка розпочалась 25 грудня 1979 року і тривала 3 340 днів.
Через горнило радянсько-афганської війни пройшло більше 160 тисяч українців – близько 25 % від загального числа радянських військовослужбовців. Із них понад 3 тисячі загинули], десятки вважаються зниклими безвісти або тими, що потрапили в полон. Поранення отримали більше 8 тисяч українців (за іншими даними — більше 11 тисяч), з них 4 687 повернулися додому інвалідами. Із 72 осіб, удостоєних за роки «афганської» війни Героя Радянського Союзу, є 11 українців.
На заході поіменно були згадані наші земляки (Нетішина та Славутського району, які не повернулися додому з афганської війни, ті, хто помер від ран та ті, які відійшли у вічність вже в повоєнні роки …
Війна в Афганістані – це незагоєна рана для багатьох українських сімей, це болюча рана, яка довгі роки тримається у пам’яті тих, хто пройшов непростий бойовий шлях на чужині. Багато було на заході воїнів-афганців - для них цей день є особливо болючим… Саме до них зі словами вдячності за чесно виконаний обов’язок та активну громадську позицію в мирному житті звернулися міський голова Олександр Супрунюк та голова міської ГО «Української спілки ветеранів Афганістану (воїнів-афганців)» Станіслав Іванов.
Захід завершився покладанням квітів до пам’ятного знаку полеглим у локальних війнах на території інших держав, як символ вдячності кожному воїну, який віддав життя за мир у різних куточках Землі.


Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради