Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Без святкування, але із родзинкою відзначили День села в Старому Кривині

09 лис 2020

Старий Кривин – колоритне село, що має свої традиції, звичаї та улюблені свята. Особливим днем для кривинців є День села, який у громаді чекають з нетерпінням. Це чудова нагода згадати свою історію, вшанувати поважних людей та відзначити здобутки.
У зв’язку з карантином усі масові заходи були скасовані, однак, 8 листопада поблизу будівлі колишньої сільської ради міський голова Олександр Супрунюк привітав громаду села зі святом і подякував усім, хто розвиває Старий Кривин та допомагає у поліпшенні життя громади. Грамоти Хмельницької обласної ради та подарунки вручили громадській активістці Катерині Демі і адміністратору відділу адміністративних послуг управління економіки виконавчого комітету міської ради Світлані Ясенчук. Почесними грамотами виконавчого комітету міської ради та цінними подарунками були нагороджені: громадські активісти Тарас Біндер, Олег Бордюк, Лідія Ваник, Ігор Бордюк, Олександр Зиков, Тетяна Олійник, Ольга Семенюк, Галина Суржинська, настоятель Свято-Дмитрівського храму Василь Кошіль, підприємець Олександр Ящук.     
Родзинкою урочистостей стало нагородження старокривинців у різних номінаціях. Відтак, у номінації «Найстаріший мешканець села Старий Кривин» відзначено Ольгу Шлапак 1925 року народження, найменшим жителем став В’ячеслав Васильчук, який народився 18 серпня 2020 року. Мешканцем села, який зареєструвався останнім у Старому Кривині (6 листопада 2020 року) став Петро Поліщук. З Днем села кривинців привітав й настоятель Свято-Дмитрівської церкви Василь та побажав усім миру над головою, здоров’я та Божого благословення. Очільник міста Олександр Супрунюк подарував отцю Василю панно з дерева із зображенням Кривинського храму. 
Напередодні свята кривинці ініціювали конкурс «Дарунок для рідного села», де кожен бажаючий міг зробити оригінальний подарунок для Кривина власними силами, переможця обирали односельчани за допомогою вподобайок у соціальній мережі viber. Ікони, власноруч виготовлений декоративний вказівник «Старий Кривин» на зупинку в центрі села, яка була відремонтована волонтерами у 2019 році, прибирання території Старокривинського НВК, шпаківні, пісочниця, прибирання території автобусної зупинки – ось такі подарунки підготували кривинці для рідного села. За кількістю вподобайок заслужену перемогу та презент – порося здобув Роман Мельник. Переможець з радістю подарував порося родині активних кривинців Катерині і Федору Демі. Також мешканці села брали участь в онлайн флешмобі «Я люблю Кривин». Бажаючі робили фото в улюблених місцях села та ділилися світлинами з односельчанами.  
Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради