Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Фінансове управління виконавчого комітету Нетішинської міської ради інформує

13 жов 2020

ВП «Хмельницька атомна електростанція» ДП НАЕК «Енергоатом» відповідно до Закону України «Про використання ядерної енергії та радіаційну безпеку» є платником збору на соціально-економічну компенсацію ризику населення, яке проживає на території зони спостереження.

Відповідно до Закону України «Про Державний бюджет України на 2020 рік» територіальні громади зони спостереження атомних електростанцій отримують лише 35 відсотків від обсягу сплаченого збору.

У 2020 році на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження для Нетішинької міської ОТГ в державному бюджеті передбачено субвенцію у обсязі 3074,9 тис грн, з обласного бюджету буде спрямовано 2330,9 тис гривень.

Згідно наказу Міністерства енергетики України від 30 вересня 2020 року   № 625 субвенцію планується спрямувати на капітальний ремонт (заміну покрівлі) Старокривинського будинку культури по вул.Перемоги с.Старий Кривин – 1420,6 тис грн, нове будівництво пішохідного моста через р.Горинь в районі вул.Михайлова м.Нетішин – 2767,4 тис гривень.

Відповідно до наказу Міністерства енергетики України від 30 вересня 2020 року № 626 буде виконано капітальний ремонт частини захисної споруди цивільного захисту Нетішинської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 4 – 910,2 тис грн, поточний ремонт захисної споруди цивільного захисту ДНЗ (центр розвитку дитини) «Золотий ключик» -299,7 тис грн та придбано півмаски фільтрувальні «Спектр-3» FFP-3D – 7,8 тис гривень.

Станом на 01 жовтня 2020 року надійшла субвенція з державного бюджету на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження, у сумі 2049,9 тис гривень.

У січні – вересні цього року субвенція не використовувалася у зв’язку з не прийняттям Міністерством енергетики відповідного наказу щодо затвердженням переліку об’єктів, що будуть фінансуватися за рахунок субвенції.