Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Засідала комісія з питань захисту прав дитини

07 жов 2020

Відповідно до річного плану роботи під головуванням заступника міського голови Ольги Бобіної, 7 жовтня, відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини. Засідання відбулося з дотриманням кворуму, карантинних заходів та в присутності заявників, запрошених.  
На розгляд комісії було винесено 18 справ.
Дві справи стосувалися надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення одного із батьків батьківських прав (за зверненнями другого із батьків). У результаті розгляду рекомендовано органу опіки та піклування надати позитивний висновок про доцільність позбавлення батьківських прав одного батька, по іншій справі – підстав у наданні такого висновку члени комісії не вбачали. 
За результатами розгляду 6 справ про виконання батьками батьківських обов’язків щодо малолітніх дітей, 7 батькам винесено попередження про відповідальність за неналежне виконання батьківських обов’язків, одну малолітню дитину  взято на облік служби у справах дітей, як таку, яка перебуває у складних життєвих обставинах, трьом  батькам надано термін для виправлення ситуації та належного виконання ними батьківських обов’язків. 
Розгляд справи щодо визначення місця проживання двох малолітніх дітей з матір’ю, враховуючи заяву батька, перенесено на наступне засідання комісії. Щодо іншої такої справи -  рекомендовано визначити місце проживання дитини з матір’ю.
Членами комісії розглянуто одну справу щодо внесення змін до рішення виконавчого комітету міської ради про визначення способів участі батька у вихованні малолітнього сина - узгоджено порядок участі батька у вихованні дитини та спілкуванні з ним.  
Позитивне рішення мали чотири справи щодо вчинення правочину з житлом, право власності чи користування яким мають діти. У всіх випадках батькам буде надано дозвіл з дотриманням  майнових прав дітей. 
З метою захисту майнових прав дитини-сироти рекомендовано встановити опіку над її житлом.
Розглянуто питання щодо надання статусу дитини, позбавленої батьківського піклування, 2 малолітнім дітям, батьки яких позбавлені щодо них батьківських прав, а також призначення рідної баби їхнім опікуном.
Антоніна Карназей, начальник служби у справах дітей, доповіла про стан виконання Законів України, ряду постанов Кабінету Міністрів України, які регламентують надання пільг дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, які перебувають на обліку служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради. 
Валентина Околот, заступник начальника-завідувач відділу з питань опіки та піклування служби у справах дітей, доповіла про охоплення дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, позашкільною освітою, про необхідність розвитку творчих здібностей дітей вказаної категорії. 
Членами комісії затверджено звіт про ефективність функціонування однієї із прийомних сімей міста Нетішина. 
Служба у справах дітей виконавчого комітету Нетішинської міської ради