Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Пресконференція міського голови: ситуація в атомній енергетиці викликає тривогу 

24 чер 2020

У вівторок, 23 червня відбулась пресконференція міського голови Олександра Супрунюка для місцевих ЗМІ. Він розповів про проблеми та новини життєдіяльності Нетішинської міської ОТГ, роботу виконкому в умовах карантину, прокоментував деякі рішення останньої 76 сесії міської ради. 
Розпочав свою розмову з журналістами Олександр Супрунюк з наповнення казни міської ОТГ в умовах карантину. Так, за квітень недоотримано майже 8,5 млн. грн. за травень – майже 600 тис. грн. Але загалом за результатами надходжень в І кварталі ці збитки були перекриті. «Це вселяє оптимізм. Разом з тим, є певні хвилювання, пов’язані з фінансовим станом на АЕС. Нині катастрофічна ситуація в енергетичному секторі економіки України. Як веде себе влада з атомною енергетикою не може не турбувати всіх нас – переважна більшість нетішинців у тій чи іншій мірі перебувають в залежності від АЕС,її стабільної роботи і належного фінансування. Нині 3енергоблоки не працюють (Запорізька і Рівненська АЕС), на них не закуплене паливо. В обмеженому режимі працює ХАЕС. І це є проблема. Не сплата за півмісяця заробітної плати працівникам ХАЕС - і «по швах» тріщатиме бюджет Нетішина», - зазначив міський голова.
Міською радою на пленарних засіданнях неодноразово приймались звернення у різні інстанції з приводу недопущення обмеження виробництва атомної енергії за рахунок теплової і «зеленої», зменшення ринку електроенергії та ін. 
«Я вважаю, що «зелена» енергетика –це фейк. Через 20 років ми матимемо проблему з утилізації сонячних батарей. Найбільш екологічна і безпечна електроенергія - атомна. Це повинні розуміти всі, але, шкода, що у нашому суспільстві політика переважає здоровий глузд. Я думаю, що пройде час і все стане на свої місця. Але зараз ситуація небезпечна», - сказав Олександр Супрунюк. І далі зауважив, що атомна енергетика дає дешеву електроенергію. Люди не розуміють, що пільгових 100 кВт. і плюс діючий тариф для споживачів – це виключно за рахунок атомної енергетики і гідроелектростанцій. Дешевшої енергії, ніж атомна, не має. Нею перекривають дорогу теплову енергію та «зелену», яку купують, здебільшого, в приватних структур. А тому нині ДП НАЕК «Енергоатом» змушене брати кредити, щоб виплатити заробітну плату працівникам.
Відділ з організаційних питань апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради