Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Які питання розглядала комісія з питань захисту прав дитини у червні?

07 чер 2017

У вівторок, 6 червня, під головуванням начальника служби у справах дітей виконавчого комітету Нетішинської міської ради Антоніни Єльяви, відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини. Члени комісії розглянули 6 звернень громадян і рекомендували виконавчому комітету міської ради надати дозволи на вчинення правочинів щодо житла (майна), право власності чи користування яким мають діти.  У кожній справі майнові права дітей не було порушено.

Розглянуто три справи щодо надання висновків органу опіки та піклування про позбавлення батьків батьківських прав. Члени комісії одноголосно прийняли рішення, так як встановлено, що батьки роками не виховують та не утримують своїх дітей, діють не в їхніх інтересах. Матерям рекомендовано звернутися до судів за місцем проживання батьків.

Рекомендовано надати дозвіл на укладення мирової угоди щодо спадкового майна, співвласниками якого є малолітні діти. Надати два дозволи на перереєстрацію автомобілів  від імені дітей, які цей транспорт отримали у спадок. У зв’язку із поліпшенням житлових умов дитини, рекомендовано надати дозвіл на реєстрацію малолітнього без згоди батька. Члени комісії призначили соціальний супровід сім’ї, де є загроза вчинення насильства над дітьми.

Розглянуто справу про невиконання матір’ю батьківських обовۥязків щодо двох дітей. Жінка визнала, що причиною запрошення на засідання комісії є зловживання нею алкогольних напоїв. Члени комісії рекомендували службі у справах дітей порушити питання про притягнення матері до адміністративної відповідальності.

Окрім розгляду справ, було затверджено індивідуальні плани соціального захисту дітей, які перебувають на обліку служби у справах дітей. Начальник служби у справах дітей Антоніна Єльява повідомила членів комісії про організацію заходів щодо профілактики правопорушень серед неповнолітніх під час літніх канікул.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради
За інформацією служби у справах дітей
виконавчого комітету міської ради