Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У Нетішині пройшло штабне навчання з евакуації у разі виникнення «Комунальної аварії»

05 гру 2017

У середу, 29 листопада, у збірно-евакуаційному пункті №4 (приміщення ДНЗ №5) було проведено штабне тренування під назвою «Дії органів управління, сил та засобів цивільного захисту міста Нетішин з відпрацювання спільних дій щодо проведення евакуаційних заходів при виникненні комунальної аварії на ХАЕС». Участь в навчанні взяли керівний склад цивільного захисту міста під головуванням першого заступника міського голови Івана Романюка, міська комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під керівництвом заступника очільника міста Ольги Бобіної, а також керівники підприємств, установ  міста та представники Хмельницької АЕС.

Згідно плану тренування – на енергоблоці №1 атомної електростанції внаслідок повного знеструмлення енергоблоку та пожежі на трансформаторі виникла «Аварія промислова» і існує реальна загроза «Комунальної аварії». З метою оперативного реагування на можливі наслідки надзвичайної ситуації, пов’язаної з аварією, начальники спеціалізованих служб цивільного захисту обговорили план відповідних заходів щодо захисту населення, територій та об’єктів господарювання.

Голова комісії Ольга Бобіна проінформувала, що у місті створені збірні пункти евакуації (ЗПЕ), які укомплектовано згідно з відомчою приналежністю працівниками загальноосвітніх і дошкільних навчальних закладів та КП НМР «ЖКО». У ході навчання присутні вирішили й надалі продовжити вивчати документи, що стосуються організації евакуаційних заходів на території міста, уточнити взаємоузгодженість планів приймання, розміщення, забезпечення і захисту евакуйованого населення міста Нетішин у місті Старокостянтинів, смт. Білогір’я і Волочиській ОТГ. А також учасники штабного тренування вирішили провести ряд заходів для удосконалення системи оповіщення населення у разі виникнення надзвичайної ситуації.

Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради