Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Чергова сесія: у Нетішині утворене нове комунальне підприємство

15 лип 2017

У п’ятницю, 14 липня, під головуванням міського голови Олександра Супрунюка відбулася чергова 30 сесія Нетішинської міської ради VII скликання. Перед розглядом питань порядку денного, а їх було близько 120, заслухали представників громадськості, заступника прокурора Шепетівської місцевої прокуратури в Хмельницькій області В. Вітрука, заступника генерального директора ВП «ХАЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» В. Демидюка. Нетішинка, що мешкає у старій частині міста звернулась до місцевої влади з проханням допомогти вирішити її проблему. За словами жінки, земельну ділянку у 0,7 соток, яка вже багато років їй належить хоче відібрати інша мешканка.

Мешканці міста, які проживають в будинках по вулиці Незалежності, 19 та Незалежності, 21, звернулися з проханням обмежити години роботи бару «Берлога» до 23.00 години, так як відвідувачі даного закладу порушують спокій людей, які живуть в прилеглих будинках. Також були звернення громадян щодо нанесення дорожньої розмітки в місті, прохання переглянути питання з приводу підвищення тарифів за комунальні послуги. На що очільник міста відповів, що з приводу підвищення тарифів будуть проведені громадські слухання 28 липня, адже, наразі, це лише пропозиція від ЖКО, яку слід розглянути та обговорити.

Заступник генерального директора ВП «ХАЕС» ДП НАЕК «Енергоатом» В. Демидюк звернувся з проханням посприяти в покращенні та забезпеченні житлом працівників ВП «ХАЕС» , а також у виділенні  певної кількості земельних ділянок під індивідуальне будівництво, бажаючих отримати землю на підприємстві близько 800 чоловік.

Депутати заслухали звіти заступників міського голови Є. Юрчука та О. Бобіної, звіт заступника міського голови Івана Романюка перенесли на наступну сесію, в зв’язку з відсутністю виробничих питань.Не підтримали депутати питання про скасування рішення 58 сесії Нетішинської міської ради VI скликання від 23 травня 2014 року № 58/1332 «Про обмеження щодо продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних та слабоалкогольних, він столових на території м. Нетішин».

Народними обранцями підтримано рішення про створення  комунального підприємства «Комфорт», котре буде забезпечувати нагляд та належне прибирання рекреаційних зон міста, лісів, пляжу, парків та займатиметься розвитком відпочинку і розважального-ігрових зон міста. Жваву дискусії визвало питання «Про внесення змін до бюджету міста на 2017 рік», проте після гарячих дискусій рішення було прийнято.

 Близько 90 земельних питань виносилось на розгляд депутатського корпусу. За частину питань депутати голосували пакетом, зважаючи на те, що проекти рішень попередньо пройшли погодження на постійній комісії з питань земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища. Практично по всіх земельних питаннях, окрім семи, були прийняті позитивні рішення. Одне питання було зняте. Питання щодо відведення земельної ділянки для передачі її у власність для індивідуального садівництва учаснику АТО Р. Лопінському виявилося спірним, так як на дану земельну ділянку є ще один претендент – Ю. Козубський. Депутат фракції «УКРОП» Ю. Мирончук зачитав звернення від мешканців садибної частини міста про відведення даної ділянки під рекреаційну зону або загальне користування, так як на даній земельній ділянці розташоване джерело. В результаті місцевими обранцями не було надано дозвіл на виготовлення проекту землеустрою учаснику АТО , а вирішено запропонувати земельну ділянку в іншому місті.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради