Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Чергова сесія пройшла нелегко, але продуктивно

17 лют 2017

У вівторок, 14 лютого, пройшла чергова двадцять третя сесія міської ради. Далася вона нелегко, проте депутатському корпусу вдалося прийняти важливі для життєдіяльності нашого міста рішення.

Розпочалося пленарне засідання з урочистого вручення державної нагороди та посвідчення «Мати – героїня» нетішинці Наталії Карманчиковій. Заслужену нагороду та квіти матері восьми дітей під оплески присутніх вручив міський голова Олександр Супрунюк.

Одним з перших питань порядку денного депутати розглянули та затвердили виконання плану роботи Нетішинської міської ради VII скликання за друге півріччя 2016 року та план роботи НМР на перше півріччя 2017 року.  Більшістю голосів було ухвалено рішення щодо зменшення ставки єдиного податку у місті Нетішин на 2017 рік, прийнято програму соціально-економічного розвитку міста, програму підтримки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) у проведенні капітальних ремонтів, реконструкції та технічного переоснащення багатоквартирних будинків міста Нетішин на 2017-2021 роки, програму «Муніципальне житло м. Нетішин на 2017-2027 роки», програму поетапного покращення надання медичної  допомоги населенню міста на 2017-2020 роки.

Жваву дискусію визвав проект рішення про виконання програми розвитку КП НМР «Агенція місцевого розвитку». Після неоднозначних запитань та емоційного діалогу представників фракції «Нетішинська самооборона» з керівником Аллою Погонець, депутатами було прийнято позитивне рішення по даному питанню. Також депутатський корпус розглянув і прийняв рішення про преміювання керівників комунальних підприємств територіальної громади міста, а також преміювання, встановлення надбавок, доплат та інших видів заохочень керівникам комунальних закладів культури (окрім ПСМНЗ). Утворено відділ реєстрації місця проживання виконавчого комітету Нетішинської міської ради, затверджено структуру та загальну чисельність відділів, управлінь та інших структурних підрозділів виконавчого комітету міської ради.

Перед розглядом земельних питань до міського голови звернулась представник ГО «Нетішинське міське об’єднання воїнів АТО» Катерина Юрчук. Вона висловила  незадоволення роботою місцевої влади від імені атовців, зокрема щодо надання земельних ділянок бійцям. В свою чергу, очільник міста Олександр Супрунюк разом з секретарем міської ради Оленою Хоменко доповіли про ситуацію щодо соціального пакету пільг для місцевих учасників АТО, а також про отримання ними ділянок під будівництво і садівництво. Як факт, усім присутнім була надана інформація про забезпечення нетішинських військових та атовців в інших містах регіону соціальними пільгами і землею. Після жвавої дискусії депутати прийняли ряд важливих земельних рішень, в тому числі про надання ТОВ «Атоммонтажсервіс» згоди на частковий поділ земельної ділянки, загальною площею 55, 6865 га, яка розташована на північ від житлової забудови міста Нетішин на користь місцевих атовців.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради