Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Чергова зустріч з учасниками АТО

13 січ 2017

Сьогодні, 13 січня, у кабінеті міського голови, відбувся круглий стіл з представниками громадської організації «Нетішинське міське об’єднання воїнів АТО» на чолі з керівником Віктором Леляхом з питань соціального захисту і реалізації  міської комплексної програми підтримки учасників АТО, членів їх сімей на 2017 рік.

Участь у засіданні взяли секретар міської ради Олена Хоменко, начальник управління соціального захисту населення Валентина Склярук, директор територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) Любов Оцабрика, заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення  КМЗ НМР «Спеціалізована медико-санітарна частина міста Нетішина» Ігор Дем’янюк, представники виконавчого комітету міської ради, депутати міської ради і учасники АТО.

Валентина Людвігівна прозвітувала про пільги, матеріальну допомогу, забезпечення санаторно-курортного лікування і інші послуги надані протягом 2016 року, в межах визначених повноваженнями управлінням соціального захисту населення, відповідно до міської комплексної програми підтримки учасників АТО та членів їх сімей на 2016 рік, за рахунок коштів бюджету міста і державного бюджету. А також зазначила, що міська комплексна програма підтримки учасників АТО, членів їх сімей на 2017 рік була розроблена враховуючи пропозиції представників ГО «Нетішинське міське об’єднання воїнів АТО».

Безпосередньо під час круглого столу керівник міської  громадської організації Віктор Лелях подав пропозицію про внесення в міську програму 2017 пункт щодо надання щорічної матеріальної допомоги безробітнім учасникам АТО в місті.

Найбільш важливими на сьогодні залишаються питання щодо виділення земельних ділянок та житла, медичний супровід. Заступник головного лікаря з медичного обслуговування населення  КМЗ НМР «СМСЧ м. Нетішина» Ігор Іванович надав інформацію про уже надані послуги та стан справ щодо вирішення проблем проходження як щорічних медоглядів, так і іншої групи обстежень, зокрема медичних оглядів на отримання водійських прав, а також для отримання дозволу на носіння і зберігання зброї. Секретар міської ради Олена Василівна проінформувала усіх присутніх, що депутат міської ради, підприємець Сергій Вознюк готовий подати заяву на найближчу сесію щодо поділу частини земельної ділянки на користь місцевих атовців.

На завершення круглого столу, члени громадської організації висловили побажання щодо  виділення кабінету та відповідальної особи, що буде вести медичний супровід учасників АТО. Серед питань, які також турбують атовців –безкоштовне відвідування басейну міста. У свою чергу, управління соціального захисту населення в найближчий час надішле лист до керівництва ХАЕС з проханням щодо пришвидшення вирішення цього важливого питання.

Питань чимало, є над чим працювати. Але, завдяки спільній праці та конструктивному діалогу, соціальних захист та підтримка учасників антитерористичної операції міською владою постійно знаходяться на контролі!

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету міської ради

Ключові слова: Нетішин, АТО, Зустріч