Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

«Агенція місцевого розвитку» виграла міні-грант програми «Успішні локальні громади»

05 вер 2017

На початку липня фонд «Освіта для демократії» (Варшава, Польща), ГО «Наше Поділля» (Вінниця) та ГО «Точка доступу» (Краматорськ) оголосили конкурс проектів «Успішні локальні громади», мета якого отримання місцевими громадами міні-гранту в сумі до 1000 доларів на реалізацію власної проектної пропозиції, яка спрямована на покращення життя в місті.

Провівши локальний аналіз проблем у Нетішині, «АМР» наприкінці липня подала на конкурс екологічний проект під назвою «Люби природу, сортуй сміття – думай про своє майбутнє вже зараз». За словами, менеджера проектів Вікторії Гаврилюк покращити екологічний стан міста можуть самі жителі перейшовши на роздільний збір сміття. Тому й було вирішено ініціювати пропозицію, яка полягає в роз’яснювально-освітній роботі серед населення щодо цієї важливої проблеми. Звичайно, екологічно свідомих людей потрібно виховувати змалечку, тому проект полягає в інформуванні, насамперед, школярів щодо правильного ставлення до формування відходів та сортування сміття. «Головні у реалізації проекту – діти. Ми хочемо зацікавити учнів, а також залучити до роботи їх батьків, родичів, сусідів і створити передумови до впровадження системи сортування ТВП у місті. Зокрема, під час реалізації планується: проведення еко-уроків для учнів загальноосвітніх шкіл міста, конкурс малюнка та фотоконкурс, конкурс на виготовлення баків для роздільного збору сміття (кожна школа самостійно повинна буде придумати дизайн баків для збору сміття – папір, пластик, скло, побутові відходи, коробка для батарейок), конкурс на розробку буклетів по сортуванню сміття, створення відеоролика про правильність сортування сміття та багато інших цікавих заходів», – розповідає фахівець «Агенції» Вікторія Сидорук.

Серед більше як пів сотні учасників, організаторами конкурсу було обрано 8 проектів,  у тому числі – ідейну пропозицію «Агенції місцевого розвитку». Загалом, для реалізації проекту «Люби природу, сортуй сміття – думай про своє майбутнє вже зараз» виділено 27 тисяч гривень. Сам проект буде втілено в життя протягом вересня-грудня 2017 року.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради