Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Уряд вніс зміни до програми житлових субсидій

30 сер 2017

Кабінетом Міністрів України 18 серпня 2017 року прийнято постанову за № 609 «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України» якою внесено зміни до програми житлових субсидій. Означеною постановою змінено період, за який враховуються доходи під час призначення субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, з чотирьох кварталів до двох кварталів.

Передбачено під час здійснення розрахунку субсидії на наступний період у травні для домогосподарств, які отримували субсидію у попередньому періоді , враховувати доходи за третій – четвертий квартали попереднього року, а розрахунок субсидії на опалювальний сезон у жовтні проводити на підставі доходів за перше півріччя поточного року. Виходячи з означеного, на новий опалювальний сезон 2017/18 рр. — з 1 жовтня 2017 р. — при розрахунку розміру субсидії будуть враховані доходи громадян за   I і II квартали 2017 року, а на неопалювальний період — з 1 травня 2018 року — за III і IV квартали 2017 року. Таким чином, враховуватимуться більш актуальні доходи громадян.

У разі смерті особи, якій було призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, надання субсидії не припиняється до закінчення строку її призначення за умови, що у житловому приміщенні (будинку) зареєстровані інші особи, яким нараховується плата за житлово-комунальні послуги. У разі смерті особи, якій було призначено субсидію на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива, така субсидія виплачується одній з осіб, з урахуванням яких було призначено субсидію, за заявою такої особи. У разі смерті особи, якій було призначено субсидію для відшкодування витрат на оплату послуг з газо-, електропостачання для індивідуального опалення, частина невикористаної суми субсидії виплачується одній із осіб, з урахуванням яких було призначено субсидію, за заявою такої особи.

У разі отримання інформації про прострочену понад два місяці заборгованість з оплати комунальних послуг, загальна сума якої перевищує двадцять неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що складає 340 грн.,  субсидія на наступний строк не призначається. Звертаємо увагу, що громадяни,  яким призначена субсидія для відшкодування витрат на   оплату   житлово-комунальних   послуг,  зобов’язані  щомісяця сплачувати   вартість  фактично  спожитої  послуги  з  урахуванням розміру  призначеної  субсидії. Відповідно до пункту 20 Положення про порядок призначення та надання населенню субсидій для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг, придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива,  затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21 жовтня 1995 року № 848 надання раніше призначеної субсидії припиняється за      поданням     житлово-експлуатаційних     організацій, житлово-будівельних     (житлових)     кооперативів,     об'єднань співвласників багатоквартирного будинку та організацій, що надають житлово-комунальні  послуги,  якщо  громадянин,  якому  призначено субсидію,   не   сплачує  вартість  фактично  спожитої  послуги  з урахуванням  розміру  призначеної  субсидії.

Упродовж серпня 2017 року за поданням установ, які надають житлово-комунальні послуги, управлінням соціального захисту населення виконавчого комітету Нетішинської міської ради припинено субсидію для 12 одержувачів субсидії, які не   сплачують  вартість  фактично  спожитої  послуги  з урахуванням  розміру  призначеної  субсидії.

Додаткову інформацію можна отримати по тел. 9-11-33, 9-11-66, 4-15-04 та  моб. 0987410379.