Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У Нетішині пройшов Тиждень знань із безпеки життєдіяльності

29 лис 2017

З 20 по 24 листопада Нетішинськими курсами 3-ї категорії НМЦ ЦЗ та БЖД Хмельницької області спільно фахівцями 3-го Державного пожежно-рятувального загону Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій Хмельницькій області в усіх загальноосвітніх та дошкільних навчальних закладах міста організували проведення «Тижня знань із безпеки життєдіяльності», який проводиться з метою формування у підростаючого покоління уявлення про причини виникнення пожеж та її наслідки, навчання учнів правилам безпеки життєдіяльності та діям у випадку виникнення будь-якої надзвичайної ситуації.

Так, 22 листопада в ЗОШ №2 проведено повну евакуацію учнів школи та персоналу із використанням системи пожежної сигналізації (задіяння ручного сповіщувача), включення системи оповіщення з текстовим повідомленням, відпрацювання взаємодії з протипожежної службою міста. Під час зустрічей діти роздивилися одяг та рятувальне спорядження, за допомогою якого працівники ДСНС рятують людські життя та побачили можливості пожежно-рятувальних автомобілів. Також для учнів були проведені бесіди, вікторини, конкурси відповідної тематики, організовані екскурсії для дітей до пожежної частини, проведені заняття на базі Нетішинських курсів 3-ї категорії з учнями щодо дій у надзвичайних ситуаціях; радіаційна небезпека, оповіщення, евакуація, засоби захисту, йодна профілактика, а також інші заходи з питань цивільного захисту та пожежної безпеки.

Такі заходи завжди проходять на найвищому рівні, для дітлахів це надзвичайно корисно і цікаво, вони завжди залишаються задоволені. Завдяки таким зустрічам нам вдається привернути їхню увагу до питань пожежної безпеки та донести до них важливість дотримання елементарних правил безпеки життєдіяльності. З вчителями та технічними працівниками шкіл проведено інструктажі з правил пожежної безпеки, рекомендації щодо проведення евакуаційних заходів та користування первинними засобами пожежогасіння. Під час проведення заходів були використані пам’ятки, інструкції, навчальні відеофільми та інші наочні матеріали. Проведеними заходами охоплено навчання більше 2000 дітей та 180 працівників освіти. Для більш масового поширення застережень та висвітлення заходів з безпеки життєдіяльності залучені представники місцевих ЗМІ (газети та телебачення).

За інформацією Нетішинських курсів 3-ї категорії

Ключові слова: Нетішин