Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У Нетішині відбувся круглий стіл про проблеми насильства в сім’ї

29 бер 2017

У п’ятницю, 24 березня, в місцевому ХАБі відбулося засідання круглого столу «Насильство у сучасному світі: причини, наслідки, протидія», організоване управлінням соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради. Захід зібрав представників місцевої влади, служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради, управління освіти виконавчого комітету міської ради, Нетішинського ВП Славутського ВП ГУНП, молодіжного товариства «Жіноча молодь», психологів, які обговорили різноманітні аспекти проблеми насильства в сім’ї, обмінялися досвідом і практичними порадами щодо можливих шляхів виходу з критичних ситуацій.

Роботу круглого столу розпочала його модератор – головний спеціаліст відділу соціальних допомог, компенсацій та у справах сім’ї управління соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради Ірина Поліщук. Ірина Петрівна поділилася з присутніми інформацією, що в Україні проблема домашнього насильства практично не вивчалася. Тільки протягом останнього часу теми насильства у родині стали предметом публічного обговорення. Для того, щоб перемогти реальне зло, його треба визнати, відкрито обговорити проблему та шукати шляхи вирішення. За її словами, дані Інституту соціологічних досліджень НАН показують, що 68% жінок зазнають знущання в сім’ї, з них чверть потерпає від побоїв. Кожна десята дівчина зазнає постійного насильства.

Про допомогу людям, які опинилися в складних життєвих обставинах, розповіла психолог, методист методичного кабінету управління освіти виконавчого комітету міської ради. Психолог зазначила, що сім’ї, де культивується насильство, здебільшого відчужені від суспільства, закриті від зовнішніх втручань. Цим самим вони позбавляють себе суспільної підтримки та можливості пошуку виходу з складного становища. Начальник сектору Нетішиського ВП Славутського ВП ГУНП Петро Чесновський акцентував увагу на адміністративній і кримінальній відповідальності за прояви насильства, відповідно до законодавства України.

Учасники долучилися до активного обговорення насильства в сім’ї та надали корисні коментарі для подальшого вирішення  проблеми жорстокості в родині.

Круглий стіл став умовною рискою, що підвели під здобутками та труднощами, з якими доводиться зіткнутися усім, хто задіяний у соціальній сфері і намагається зробити більше у напрямку вирішення проблеми домашнього насильства.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради