Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

У Нетішині встановлено ставки єдиного податку

24 лют 2017

Первісно єдиний податок був єдиним відрахуванням, передбаченим у рамках спрощеної системи оподаткування та поєднував у собі відрахування до місцевого податкового бюджету, Пенсійного фонду та Фонду соціального страхування. Зараз єдиний податок сплачується тільки до місцевого бюджету, а решта відрахувань включені до єдиного соціального внеску.

З 1 січня 2012 року єдиний податок перестав бути фіксованим відрахуванням, визначається у відсотковому  співвідношенні та залежить від групи платника ЄП. З цього часу була відмінена 50% доплата ЄП за кожного найманого робітника.

Від 1 січня 2017 року для підприємців 1 групи єдиний податок визначається як відсоток від прожиткового мінімуму, а для 2 групи — від мінімальної заробітної плати, встановленої на 1 січня поточного календарного року. Конкретна ставка єдиного податку встановлюється органами місцевого самоврядування та залежить від видів діяльності, яку здійснює підприємець. Для 1 групи ставка єдиного податку становить до 10%, для 2 групи — до 20%.

Виходячи з вищезазначеного та відповідно до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2017 році», Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо покращення інвестиційного клімату в Україні» на 23-ій сесії Нетішинської міської ради було встановлено ставки єдиного податку у місті для платників податку групи, яку було зменшено більше ніж у 2 рази, в зв’язку встановленим розміром мінімальної заробітної плати на рівні 3200 гривень.

Проте, відповідно до статті 293.7. Податкового кодексу України, якщо платник єдиного податку першої та другої групи здійснює господарську діяльність на територіях більш як однієї сільської, селищної, міської ради, то застосовується максимальний розмір ставки єдиного податку, встановлений  для відповідної групи таких платників єдиного податку.  

Міська влада Нетішина зробила крок на захист малого та середнього бізнесу для подальшого його розвитку, конкурентоспроможності та залучення інших приватних інвесторів для економічного розвитку міста та залучення коштів до бюджету міста.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради