Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Талановита нетішинка стала учасницею «Літньої школи-2017» в НАУ

20 чер 2017

Коли закінчується навчальний рік, для школярів починається весела і яскрава пора – канікули! Але провести сонячні дні вдома – це залишитися без дивовижних емоцій, нових друзів та різноманітних розваг.

У травні Навчально-науковим інститутом неперервної освіти Національного авіаційного університету був оголошений конкурс серед учнів 10-х класів на участь в літній школі, мета якоїпідвищення якості рівня знань і вмінь школярів з предметів шкільного циклу, перевірка їх готовності до ЗНО-2018, надання їм допомоги у професійному самовизначенні та здійснення допрофесійного консультування у середовищі вищої школи. Учениця загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів №2, неодноразова учасниця і переможець місцевих і обласних шкільних предметних олімпіад Маргарита Брянська подала заявку на участь у профорієнтаційному проекті і успішно пройшла відбір.

З 1 по 9 червня «Літня школа–2017» об’єднала більше сотні талановитих школярів з 14 областей України, викладачів та студентів Національного авіаційного університету. «На початку навчання нам необхідно було вибрати гуманітарний або технічний профіль, так як мрію стати журналістом або юристом, я обрала гуманітарний напрям. Разом з учасниками відвідувала цікаві лекції, семінари, брала участь в майстер-класах навчально-наукових інститутів, спілкувалась зі студентами, викладачами, завідувачами кафедр, ходила на ознайомчі екскурсії по університету», – ділиться Маргарита.   

За словами школярки, «Літня школа» в університеті – це своєрідна форма відпочинку та нового спілкування для старшокласників у середовищі вищої школи, що поєднує відпочинок і активні заняття з тієї чи іншої галузі знань. Окрім того, вона є майданчиком для розвитку творчої особистості, роботи в команді, участі у цікавих заходах.

Під час урочистостей з нагоди завершення «Літньої школи–2017» за результатами предметних олімпіад 12 учасників профорієнтаційного проекту були нагороджені «Подяками» ректора Національного авіаційного університету. Серед них – нетішинка Маргарита Брянська. Обдарована дівчина посіла II місце на олімпіаді з української мови.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради