Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Співпраця місцевої влади з учасниками АТО продовжується

07 кві 2017

 Минулої середи відбулася чергова зустріч керівництва міста з представниками громадської організації «Нетішинське міське об’єднання воїнів АТО». Учасники зібрання зустрілися з міським головою Олександром Супрунюком, заступником міського голови з гуманітарних питань Ольгою Бобіною, керівниками профільних відділів і управлінь виконавчого комітету міської ради, медичного закладу міста, управління Пенсійного фонду України, Нетішинського відділення Славутської об’єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС у Хмельницькій області й іншими соціальними партнерами, які опікуються питаннями соціального захисту атовців.

Як зазначила Ольга Бобіна, зібралися для того, щоб вирішити проблеми, які стосуються соціального супроводу демобілізованих військовослужбовців та їхніх сімей, а також дійти згоди в окремих питаннях, які обговорювались раніше.

Заступник начальника Славутської ОДПІ – начальник Нетішинського відділення Василь Кознюк розповів які податкові пільги передбачені учасникам АТО. Зокрема, він наголосив, що для бійців передбачена пільга щодо сплати земельного податку. Звільнення від сплати податку за земельні ділянки поширюється на одну земельну ділянку за кожним видом використання в межах граничних норм, установлених ст. 281 Податкового кодексу України. До прикладу: для будівництва індивідуальних гаражів — не більш як 0,01 гектара, а для ведення особистого селянського господарства — у розмірі не більш як 2 гектари.

Свої пропозиції та побажання атовцям висловив лікар-стоматолог КМЗ НМР «СМСЧ м. Нетішин» Ігор Опруненко. Він наголосив, що бійці мають право на першочергове безплатне зубопротезування (за винятком протезування з дорогоцінних металів), проте чомусь активності і серйозності з їх боку не спостерігається. Лікарі телефонують, призначають зустріч, але більшість хлопців чомусь не приходять. Один з представників ГО «Нетішинське міське об’єднання воїнів АТО» подав пропозицію , щоб їм надали список нетішинців, які не прийшли на прийом для майбутнього вирішення проблеми. Також начальник управління соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради Валентина Склярук повідомила бійців щодо надання послуг у Нетішинському територіальному центрі соціального обслуговування. Вона зазначила, що  працівники надають соціальні послуги, до прикладу, послуги швеї і перукаря громадянам, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги. Нажаль, учасники АТО в цю категорію не входять, проте Валентина Людвігівна запропонувала внести зміни до положення, зокрема, ввести  ще одну штатну одиницю перукаря і пів штатної одиниці швеї, щоб атовці теж мали змогу обслуговуватись у територіальному центрі. Очільник міста Олександр Супрунюк повідомив присутніх, що спеціалісти земельного відділу виконавчого комітету міської ради завершують складати списки по земельним ділянкам, і вже у травні-червні на сесії буде винесене питання щодо затвердження поділу землі, яка в оренді ТОВ «Атоммонтажсервіс» та вилучення частини земельної ділянки до земель запасу Нетішинської міської ради. Про надання щорічної допомоги за кошти бюджету міста на оздоровлення дітей учасників АТО розповіла начальник відділу молоді та спорту виконавчого комітету міської ради Любов Рябчук, а також зазначила, що бійці можуть звертатися у їхній відділ щодо можливості безкоштовного відпочинку  своїх дітей у дитячих таборах України.

Наприкінці зустрічі Ольга Бобіна зауважила, що для плідної роботи атовцям необхідно активізуватися у всіх напрямках, тоді як Олександр Супрунюк наголосив що двері виконавчого комітету міської ради завжди відкриті для військовослужбовців.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету міської ради