Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Рятувальники провели лекцію щодо пожежної безпеки та цивільного захисту

21 лис 2017

20 листопада рятувальники завітали до Нетішинського професійного ліцею у рамках «Тижня з основ безпеки життєдіяльності», де для учнів провели лекцію по пожежній безпеці та цивільному захисту. Під час заходу рятувальники приділили особливу увагу пожежній безпеці та діям при знаходженні вибухонебезпечних предметів. Рятувальники розповіли присутнім як потрібно діяти у випадку виникнення пожежі. Крім того, нагадали про первинні засоби пожежогасіння, зокрема будову, види вогнегасників та розповіли як їх використовувати при ліквідації пожеж.

Загалом спілкування дітей з рятувальниками пройшло дуже цікаво і змістовно. Під час бесіди, увага присутніх спрямовувалась на адекватне сприйняття інформації, а також на першочергові заходи, які необхідно здійснювати у разі виникнення тих чи інших ситуацій. Ліцеїстам розповіли про основні вимоги вступу до вищих навчальних закладів системи ДСНС України. З метою заохочення учнів до обрання професії рятувальника молоді продемонстрували фільм про Державну службу України з надзвичайних ситуацій та порядок проходження навчання й служби у навчальних закладах, що готують фахівців ДСНС.

Як стверджують викладачі закладу, завдяки тому, що лекцію проводять фахівці ДСНС і можуть, простими словами розповісти про ту чи іншу надзвичайну ситуацію, діти набагато краще закріплять свої теоретичні знання та усвідомлять, до яких наслідків може призвести їх порушення. Рятувальники наголосили, що проведенню таких заходів приділяється велика увага, адже як показує практика, чим більше молодь буде знати про різного роду небезпеки, а головне вміти правильно діяти в екстремальних ситуаціях, тим менше з ними буде траплятися неприємностей.

3-й державний пожежно-рятувальний загін