Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Виконавчий комітет Нетішинської міської ради інформує про сплату податку на нерухоме майно

09 сер 2017

Виконавчий комітет Нетішинської міської ради інформує
про сплату податку на нерухоме майно, відмінне від
земельної ділянки для об’єктів житлової нерухомості

 Відповідно до Податкового кодексу України рішенням  сімдесят п’ятої сесії Нетішинської міської ради VІ скликання від 07 липня 2015 року № 75/1852 на території міста Нетішина встановлені такі місцеві податки і збори:

1. податок на майно, який складається з:

- податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки;

- транспортного податку;

- плати за землю.

2. Єдиний податок.

3. Збір за місця для паркування транспортних засобів.

4.Туристичний збір.

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки сплачується за об’єкти житлової нерухомості щорічно власниками такої нерухомості. Виходячи з норм  чинного законодавства, власники житлової нерухомості сплачують податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, у випадку, якщо загальна площа квартири, у томі числі її часток, становить понад 60 кв.м, житлового будинку – понад 120 кв.м, для різних типів об’єктів житлової нерухомості, в тому числі їх часток (у разі одночасного перебування у власності платника податку квартири/квартир та житлового будинку/будинків, у тому числі їх часток – понад 180 кв.метрів.

Ставка податку для об’єктів житлової нерухомості, встановлена у розмірі  1 відсотка розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 01 січня звітного (податкового) року, за 1 кв. метр бази оподаткування, тобто власники житлової нерухомості у 2017 році сплачують податок за 2016 рік у розмірі  13 грн.78 коп. за 1 кв.метр.

Податкове повідомлення-рішення про сплату суми/сум податку та відповідні платіжні реквізити, за місцезнаходженням кожного з об’єктів житлової нерухомості, надсилаються (вручаються) платнику податку контролюючим органом за місцем його податкової адреси (місцем реєстрації) до 1 липня року, що настає за базовим податковим (звітним) періодом (роком).

Податкове зобов’язання за звітний рік з податку сплачується фізичними особами - протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.

У разі, якщо податкове повідомлення-рішення не надійшло до власника житлової нерухомості, але власнику нерухомості відомо про наявність у власності об’єктів житлової нерухомості, щодо якої виникає зобов’язання сплати податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, рекомендуємо звернутись до Нетішинського відділення Славутської ОДПІ ГУ ДФС України в Хмельницькій області (пр-т Незалежності, 10) з документами на право власності для проведення звірки.