Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Про результати засідання комісії з питань захисту прав дитини у жовтні 2017 року

13 жов 2017

Відповідно до річного плану роботи на початку жовтня 2017 року в приміщенні адмінбудинку відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини.

Обов’язки головуючого виконувала Єльява Антоніна, начальник служби у справах дітей. На розгляд комісії було винесено чотири теоретичні питання та 20 справ щодо захисту прав та інтересів дітей. Зокрема, з позитивним результатом розглянуто  питання щодо дарування земельної ділянки на ім’я дитини, дарування часток у секції на ім’я дітей, 4 справи щодо надання дозволу на здійснення правочинів із житлом.

Розгляд справи щодо дарування частки в квартирі, право користування якою має малолітня дитина, після тривалого обговорення перенесено на наступне засідання, оскільки такий правочин вчиняється за згодою обох батьків, а наразі його немає. Члени комісії погодилися на надання дозволу на реалізацію майна батька в рахунок погашення заборгованості по аліментах на утримання дітей.

Розглянуто блок питань щодо малолітнього, який залишився сиротою. Прийнято рішення про надання хлопчику статусу дитини-сироти та про встановлення опіки над ним та його майном. Розглянуто ряд питань щодо внесення змін в раніше прийняті рішення виконавчого комітету міської ради, так як змінилися правовстановлюючі документи, які стосуються статусної дитини.

Розглянуто 2 справи щодо надання висновку про доцільність позбавлення батьківських прав одного з батьків.  Члени комісії одностайно були на боці позбавлення в обох випадках, адже жоден з батьків  уже тривалий час не цікавиться ні життям, ні здоров’ям дітей, ні їхнім навчанням.

Спеціалістами служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради  на розгляд комісії винесено 4 питання про виконання батьківських обов’язків батьками щодо малолітніх дітей. В результаті розгляду одну матір попереджено про відповідальність згідно чинного законодавства, дитину взято на контроль служби, ще четверо дітей взято на облік служби у справах дітей як таких, які перебувають у складних життєвих обставинах. Соціальні фахівці з сім’ями проводитимуть роботу з метою недопущення вилучення дітей у батьків.

Емоційно проходив розгляд справи щодо підтвердження факту ухилення батька від виконання батьківських обов’язків щодо дитини, батьківство щодо якої встановлено судом. Аби уникнути юридичних колізій обом громадянам рекомендовано ще до завершення розгляду справи судами звернутися до Нетішинського міського відділу ДРАЦС про включення запису про батька у свідоцтво про народження дитини.

Надано дозвіл на відрахування неповнолітньої із числа учнів Рівненського  коледжу економіки та бізнесу.

Антоніна Карназей, заступник начальника-завідувач відділу з питань опіки та піклування служби у справах дітей проаналізувала ситуацію щодо виконання Законів України, які регламентують надання пільг дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. Посадовець акцентувала увагу на необхідності залучення дітей даної категорії до позашкільної освіти.

Окрім того, переглянуто та затверджено індивідуальні плани соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах.

За рішенням комісії справи будуть винесені на розгляд виконавчого комітету міської ради.

Служба у справах дітей
виконавчого комітету міської ради