Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Ніхто не збирається знищувати мистецьку галерею «Арт-ПЛАСТ»

20 лис 2017

Нещодавно в одній із соціальних мереж з’явились дописи нетішинців, про те, що місцева влада бажає перетворити мистецьку галерею «Арт-ПЛАСТ», яка знаходиться у приміщенні гуртожитку №220, на комерційний заклад у майбутньому. Ця інформація є недостовірною, більше того перекрученою. З метою розширення площі територіального центру соціального обслуговування, для надання комплексу послуг людям, які перебувають на обліку центру, розглядається можливість перенесення мистецької галереї «Арт-ПЛАСТ» в приміщення Палацу культури, площа якого більша понад 2 рази. Звичайно, щоб розмістити там галерею, необхідне спеціальне світло і т.д., усі ці моменти будуть враховані. «Арт-ПЛАСТ» була і залишається осередком культурного життя міста, задовольняючи потребу його мешканців в спілкуванні з прекрасним світом мистецтва.

Питання полягає в тому, що Нетішинський територіальний центр соціального обслуговування (надання соціальних послуг) проводить величезну роботу пов’язану з обслуговуванням людей, які перебувають у складних життєвих обставинах і потребують сторонньої допомоги. Цьогоріч територіальний центр виграв конкурс на придбання професійного масажного обладнання, зокрема, ручного масажера для тіла Beurer MG-80, портативного вакуумного масажера МВТ-01, апарата для міостимуляції АЕСТ-01 восьмиканального, масажного стола (з отвором для обличчя) ВАS, апарата для електротерапії «Радіус 01», багатофункціонального столу Ормед-Мануал 303, апарата для електрофарезу МІТ ЕФ2, установки механотерапевтичної «Ормед – Тракціон», масажного стільця для шийно-грудного відділу US – Medica RONDO, вібромассажер Beauty Massager DS-168G, допоміжного масажного обладнання (банки для вакуумного масажу, валики під голову і ноги) та шведської стінки на суму 309, 949,00 грн. (154 974,50 грн. – субвенція із фонду міського бюджету та 154 974,50 грн. – субвенція із обласного бюджету). Та, на жаль, брак місця не дозволяє фахівцям використовувати дороговартісне обладнання для лікування та профілактики хвороб відвідувачів – пенсіонерів, малозахищених, людей з особливими потребами. Окрім того, у приміщенні 109,3 кв.м, яке розташоване у гуртожитку №220 працює медична сестра, масажист, швачка і лікар-фізіотерапевт, а до 2015 року територіальний центр  взагалі розміщувався в одній кімнаті площею 20 кв.м. (у приміщенні управління соціального захисту). Більше тисячі осіб, які стоять на обліку у терцентрі потребують лікувального масажу та профілактичних масажних процедур. Щоденно за масажними та медичними послугами до територіального центру звертаються близько 40 людей, швацькими та перукарськими послугами користуються близько 35 людей. Тому й постало питання про розширення приміщення, адже усі послуги повинні надаватись в комплексі. Зважаючи на те, що більшість відвідувачів – це люди похилого віку та інваліди.

На даний час ведеться робота щодо вирішення важливого питання для нашого міста. А, тому, просимо містян довіряти фактам і не перекручувати інформацію.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради