Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Нотатки з чергової сесії…

29 бер 2017

У вівторок, 21 березня, відбулась чергова 24-та сесія Нетішинської міської ради VII скликання. Пройшла вона нелегко, проте депутатам вдалося прийняти важливі для нашого міста рішення. Порядок денний містив 119 питань.

Розпочалося пленарне засідання зі звіту про роботу за 2016 рік першого заступника керівника Шепетівської місцевої прокуратури в Хмельницькій області Олександра Базана. Він зазначив, що у минулому році співробітникам вдалося досягти зменшення злочинності та кримінальних правопорушень на 24,1%. Розповів прокурор і про проблемні питання. Так, за його словами, порівняно з 2015 роком значно зросла кількість тяжких злочинів, а саме: розбоїв, грабежів, злочинів, здійсненних неповнолітніми особами. Акцентував увагу пан Олександр і на результатах розслідування вбивства редактора «Нетішинського вісника» Ольги Мороз. Він зазначив, що проведено велику кількість експертиз і допитів, проте страшний злочин поки залишається не розкритим. Депутат Олександр Марчук (ВО «Свобода») повідомив присутніх про заяву колеги по партії Марії Бондюк, яка у зв’язку із сімейними обставинами бажає достроково припинити свої депутатські повноваження.

Одними з перших питань порядку денного депутати розглянули та затвердили цільову програму розвитку та удосконалення цивільного захисту міста Нетішин на 2017-2021 роки та програму приватизації та відчуження об’єктів комунальної власності територіальної громади міста Нетішин на 2017-2018 роки. Більшістю голосів були ухвалені рішення щодо змін у фінансуванні міських програм. «Гарячу» дискусію визвав проект рішення про внесення змін до бюджету міста на 2017 рік. Зокрема, питання щодо виділення коштів у сумі 10 млн. 10 тис. 150 грн. на реконструкцію будівлі центру соціальних служб для молоді під будівлю ПНЗ «Будинок дитячої творчості». Зазначимо, що наразі будівля ЦСССДМ знаходиться в аварійному стані, тому реконструкція її необхідна. А 10 млн. – це лише частка на фінансування даного об’єкта.

Після неоднозначних запитань представників фракцій «Нетішинська самооборона-народний контроль», «За конкретні справи», підприємця Валерія Преподобного та емоційних виступів батьківського комітету позашкільного навчального закладу, депутатами було прийнято позитивне рішення по даному питанню. Також депутатський корпус розглянув і прийняв рішення про виділення 100 тис. грн. на програмне забезпечення «ЦНАП – SOS» для покращення надання спеціалістами різного роду довідок, 790 тис. грн. на ремонт доріг міста, 196 тис. грн. на розробку проекту схеми організації дорожнього руху по вулицях міста Нетішин, 553 тис. грн. на придбання розсади квітів, кущів, саджанців дерев та рослинного ґрунту. Для КП НМР «ЖКО» надано 345 тис. грн. на капітальний ремонт ліфта по вул. Набережна,25, а також 391 тис. грн. на капітальний ремонт покрівлі по вул.. Будівельників,4, 199 тис. грн. на встановлення комплектів відео-нагляду та персональних відео-реєстраторів  (Нетішинське ВП Славутського ВП ГУНП в Хмельницькій області). Окрім того, виділено 192 тис. грн. для поновлення матеріально-технічної бази в шкільних їдальнях ЗОШ №1, №2, №4, НВК., 406 тис. грн. на виготовлення технічних умов для розміщення амбулаторії сімейного типу в садибній забудові міста.

Депутатами було затверджено рішення «Про передачу управлінню капітального будівництва виконавчого комітету НМР функцій замовника будівництва об’єктів», «Про пільги щодо земельного податку, що сплачуються на території міста Нетішин у 2017 році», «Про формування та затвердження списку присяжних Нетішинського міського суду Хмельницької області».

По всім земельним питанням, а їх в порядку денному було понад 60 – прийняті позитивні рішення.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради