Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Нотатки з чергової сесії: генеральному директору ВП «ХАЕС» присвоїли звання «Почесний громадянин міста Нетішин»

30 лис 2017

У п’ятницю, 24 листопада, під головуванням міського голови Олександра Супрунюка відбулася чергова 36 сесія Нетішинської міської ради VII скликання. Перед розглядом питань порядку денного, а їх було більше 100, у зв’язку з передчасною смертю депутата Леоніда Онофрійчука, депутатом міської ради було Олександра Степанюка БПП «Солідарність».

Заслухали представників громадськості і місцевих обранців. Голова ГО «Світле майбутнє інвалідів» Вадим Луцик звернувся до обранців з проханням підтримати питання щодо отримання земельної ділянки, яка розташована по вул. Варшавська, у постійне користування. Чоловік розповів, що громадська організація знайшла інвестора, який готовий побудувати на цій ділянці багатоповерховий будинок для інвалідів війни, учасників АТО і працівників правоохоронних органів. Голова фракції «Нетішинська Самооборона» Юрій Камозін цікавився питанням щодо перенесення мистецької галереї «Арт-ПЛАСТ» з гуртожитку №220 в приміщення КЗ «Палац культури міста Нетішин». Міський голова відповів, що наразі це питання відкрите, зокрема, фахівці вивчають питання і шукають конструктивне вирішення цього питання. Окрім того, очільник міста повідомив, що керівник КП НМР «Агенція місцевого розвитку» Костянтин Кирилюк та начальник медсанчастини Василь Пословський готові звітувати про роботу перед обранцями. Щодо депутатських запитів, депутат Юрій Максимчук ВО «Батьківщина» запропонував передбачити кошти на добудову 3-ї черги водогону у старій частині міста, а також кошти для побудови 3-х дитячих та 1-го спортивного майданчика. Юрій Камозін фракція «Нетішинська Самооборона» подав запит щодо ремонту асфальтного покриття на вул. Варшавській біля будинків №5 і №7. Керівник КП НМР «Благоустрій» Віктор Кондрацький повідомив присутніх, що уже виділенні кошти на ремонт цієї ділянки у 2018 році.  Депутат Анатолій Олійник партія «За конкретні справи» розповів колегам, що мешканці вул. Шевченка 2 і 7 неодноразово писали заяви, аби облаштувати пішохідні переходи вкрай небезпечних ділянках. Однак це питання і досі не вирішене. Обранець звернувся до очільника міста з проханням взяти це питання на свій контроль.

Одним з перших місцеві обранці прийняли рішення про увічнення пам’яті першого директора ВП «ХАЕС» Олексія Троценка шляхом найменування одного з парків у Нетішині його іменем. Депутатський корпус ухвалив рішення про фінансову підтримку КП НМР «Нетішинський міський ринок». Прийнято рішення про присвоєння звання «Почесний громадян міста Нетішин» генеральному директору ВП «ХАЕС» Миколі Панащенку. Ухвалено рішення і щодо змін в структурі виконавчого комітету Нетішинської міської ради, зокрема, ліквідовано відділ господарського забезпечення, його функції передано управлінню містобудівництва та архітектури у відділ містобудування виконкому, перейменовано відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ – у відділ з організаційних питань, юридичний відділ відтепер маю назву – відділ з правового та кадрового забезпечення, управління містобудування та архітектури перейменовано  у відділ містобудування. Прийнято Програму пріоритетів розвитку громадського суспільства, соціокультурного простору, та сприятливого клімату для залучення донорських коштів, спрямованих на розвиток громади на 2018 рік, міську цільову соціальну програму реалізації молодіжної політики на 2018-2022 роки, міську програму організації відпочинку та оздоровлення дітей і підлітків міста Нетішин на 2018-2021 роки, програму розвитку пасажирських перевезень у місті на 2018 рік, міську комплексну програму підтримки учасників АТО та членів їх сімей на 2018 рік, міську комплексну програму «Турбота» на 2018 рік. Внесено зміни до бюджету на 2017 рік: близько 76 тисяч гривень виділено на преміювання представників дитячого садка №2 та 25 тисяч гривень на купівлю пральної машини з нагоди 35-річчя ДНЗ. Виділено кошти у сумі 800 тисяч гривень на заробітну плату працівникам медсанчастини, а також медикаменти, харчування, обладнання та оплату послуг. Близько 496 тис. грн.. виділено на капітальний ремонт будівлі дитячого садка №4.

Після основних питань перед депутатами звітував директор КП НМР «Агенція місцевого розвитку». Він повідомив присутніх, що за останніх 5 місяців подано 11 проектних заявок на отримання грантів, 2 з яких виграно на суму близько 80 тисяч гривень. На сьогоднішній день «Агенція» реалізує екологічний проект спільно з загальноосвітніми закладами міста, активно використовується культурний простір Хаб, колектив долучається до проведення благодійних акцій, загальноміських заходів, співпрацює з владою та громадськими організаціями України, окрім того в «АМР» наразі працює Волонтер Корпусу Миру США в Україні Тобі Гастлер. Незабаром американський волонтер разом з колективом комунального підприємства реалізовуватиме проект, виграний від Корпусу Миру на проведення безкоштовних семінарів та тренінгів для активних мешканців міста. Головний лікар медсанчастини Василь Пословський представив звіт про роботу лікарні за допомогою мультимедійної презентації.

Більше 60 земельних питань виносилось на розгляд депутатського корпусу. За частину питань депутати голосували пакетом, зважаючи на те, що проекти рішень попередньо пройшли погодження на постійній комісії з питань земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища. «Гаряча» дискусія між депутатами зав’язалася під час обговорення проекту рішення щодо передачі ГО «Світле Майбутнє інвалідів» земельної ділянки по вул. Варшавська у постійне користування. Спірне питання після жвавого обговорення не було підтримано обранцями.

Відділ з організаційних питань апарату
виконавчого комітету Нетішинської міської ради

Ключові слова: Сесія