Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Нотатки з чергової сесії

02 лис 2017

У п’ятницю, 27 жовтня, під головуванням очільника міста Олександра Супрунюка відбулася чергова 34 сесія Нетішинської міської ради VII скликання. Перед розглядом питань порядку денного, а їх було близько 140, заслухали представників громадськості, тоді як депутатських запитів не було.

Учасник АТО Тарас Максимчук звернувся до обранців з питанням щодо права отримання земельної ділянки під садівництво. Чоловік розповів, що вже отримав землю під забудову. Наразі він самостійно знайшов ділянку під садівництво і попросив підтримати проект землеустрою щодо відведення ділянки та передачі її у власність для садівництва.

Слово взяв очільник міста, він повідомив присутнім, що вкотре відмовився підписувати документи щодо віялових відключень електроенергії в місті. Голова фракції «Нетішинська Самооборона» Юрій Камозін цікавився питанням щодо облаштування «кишень» для паркування автомобілів біля КП НМР «Торговий центр. Міський голова відповів, що наразі «кишені» вже запроектовані в рамках реконструкції проспекту Незалежності. Депутат від фракції «УКРОП» Олександр Лобода звернув увагу головуючого і колег по депутатському корпусу, що керівники багатьох фракцій останнім часом не ходять на колегію, також обранець торкнувся питання щодо переатестації працівників виконавчого комітету та запропонував включити до конкурсної комісії депутатів. Окрім того, Олександром Лободою було внесено пропозицію заслухати найближчим часом звіт про роботу КП НМР «Агенція місцевого розвитку» та звіт начальника медсанчастини Василя Пословського, зокрема, щодо того, як комунальний заклад буде функціонувати у 2018 році, враховуючи що нещодавно в Україні стартувала медична реформа.

Одним з перших місцеві обранці прийняли рішення «Про внесення змін до рішення 17 сесії Нетішинської міської ради VII скликання від 30 вересня 2016 року №17/796 «Про затвердження Положення про громадський бюджет (бюджет участі) у мсті Нетішин». Це рішення дасть можливість встановити додатковий термін подання пропозицій громадського бюджету на 2018 рік – – з 1 по 14 листопада, та повторне голосування – з 22 до 30 листопада.  «Гаряча» дискусія між депутатами зав’язалася під час обговорення проекту рішення щодо дострокового припинення виконання програми розвитку велосипедної інфраструктури в місті Нетішин на 2015-2020 роки. Спірне питання після жвавого обговорення не було підтримано обранцями.

Депутатський корпус вніс зміни до бюджету 2017 року. Зокрема, 545 056 тис. грн. виділено на капітальний ремонт покрівлі ПСМНЗ «Нетішинська міська школа мистецтв»,  100 тис. грн. передбачено на придбання мультимедійних та інтерактивних комплексів у ПСМНЗ «Міська художня школа», 90 тис. грн. обранці виділили КП НМР «Благоустрій» на поточний ремонт проспекту Незалежності, 10 тис. грн. виділено на безкоштовне відвідування басейну та тренажерного залу учасниками Антитерористичної операції. Депутати підтримали кандидатуру начальника юридичного відділу виконавчого комітету Оксани Латишевої на посаду заступника очільника міста з економічних питань. Також прийняли рішення про припинення Валентини Пашинської повноважень керуючого справами виконкому та затвердили на посаді керуючого справами Оксану Брянську. Близько 100 земельних питань виносилось на розгляд депутатського корпусу. За частину питань депутати голосували пакетом, зважаючи на те, що проекти рішень попередньо пройшли погодження на постійній комісії з питань земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради