Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Нетішинські волонтери отримали церковні нагороди

05 гру 2017

5 грудня – Міжнародний день волонтера

Напередодні Міжнародного дня волонтерів відзнаку Української православної церкви Київського патріархату «За жертовність і любов до України» отримало 9 нетішинських та 4 славутських волонтерів. Нагородження відбулося у Києві в Михайлівському Золотоверхому соборі.

Отримати відзнаку  УПЦ КП - медаль «За жертовність і любов до України», якою нагороджуються  українці-патріоти: за прояв активної громадянської позиції, героїзму, самопожертви  в ході Революції Гідності,  захисту України на Донбасі та в Криму, а також волонтерську  допомогу військовим формуванням України -  Збройним Силам, Національній гвардії, добровольчим батальйонам тощо, до столиці були запрошені нетішинські волонтери: Олександр Равський, Василь Пундик, Микола Равський, Олена Хоменко, Олександр Хоменко, Любов Климончук, Семен Климончук, Оксана Брянська, Ірина Супрунюк, Наталія Обушна та славутські: Анатолій Казіміров, Марія Скиба, В’ячеслав Соколовський та Микола Олійник.

1 грудня в Михайлівському Золоверхому соборі зібралось більше сотні активних учасників Революції Гідності та волонтерів з усіх куточків України. Після богослужіння за здоров’я всіх воїнів та  волонтерів, з благословення  патріарха Філарета, настоятеля Української православної церкви Київського патріархату,  відбулось урочисте нагородження.

«Ви несете важкого хреста, обороняючи свою свободу і свою землю та допомагаючи нашим воїнам. Звернувшись до історії нашого народу, ми не побачимо ні однієї загарбницької війни з боку України. Ми завжди тільки відстоювали своє,  хотіли самі бути господарями в своєму домі, не бажали, щоб хтось з боку вказував, як нам жити. І в котрий раз ви це довели на Майдані, доводите, допомагаючи нашим воїнам на сході… Ми бажаємо, щоб ця нагорода разом із заступництвом небесних сил і молитвами усіх святих,  у ваших серцях утвердила віру в Бога, в державність нашу»,- сказав, звертаючись  до присутній отець Антоній,  який очолював богослужіння та церемонію нагородження.

За інформацією «Нетішинського вісника»

Ключові слова: День волонтера