Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Наш обов’язок – зберегти пам’ять про них

12 кві 2017

Як шкода тих кого забрали небеса,
Кого війна в безсмертні списки записала
Хай згасла свічка, але пам'ять не згаса,
Бо нас життям від смерті захищали.

Війна – страшна річ. З початку Антитерористичної операції на сході України загинули сотні захисників-патріотів, серед них є імена і наших земляків, нетішинців. Вони були звичайними людьми, любили життя, багато планували та мріяли. Та коли настав вирішальний для країни час, кожен з них без вагань пішов боронити рідну землю. Сміливі, завзяті, незламні чоловіки ціною власного життя заплатили за мир і спокій українців. Такі різні долі об’єднались в єдину фронтову дорогу. Наш обов’язок – зберегти пам'ять про кожного.

У четвер, 6 квітня, у Нетішинському професійному ліцеї відкрили меморіальні дошки Герою Небесної Сотні Володимиру Чаплінському, загиблим під час проведення АТО Дмитру Полякову і Віктору Защику, які у минулому навчались і працювали у навчальному закладі. Віддати шану тим, хто став обличчям нової героїчної України прийшли рідні, друзі, колеги, товариші по службі, представники місцевої та обласної влади, громадські активісти і усі небайдужі.

Директор професійного ліцею Олександр Осадчий розповів про життєвий шлях відважних бійців, які свято вірили, що виконують свій громадянський обов’язок, що захищають нове життя. З великою гордістю і глибоким сумом до присутніх звернувся міський голова Олександр Супрунюк. Він подякував сім’ям Героїв, за те, що виростили таких синів, які віддали найцінніше – життя, за Україну та її незалежність та від імені виконавчого комітету міської ради вручив рідним загиблих міську відзнаку – нагрудний знак «За честь і мужність».

Багато теплих слів було сказано про Володимира Чаплінського, Дмитра Полякова і Віктора Защика від їх рідних, колег, бойових побратимів. Вони згадували про хлопців як про прекрасних людей, надійних друзів і товаришів, самовідданих патріотів своєї Батьківщини. Щирі співчуття рідним та друзям загиблих у цей день звучали від депутата обласної ради Івана Гладуняка, заступника начальника Департаменту освіти і науки Хмельницької ОДА Антоніни Харчук, заступника голови правління з персоналу ПАТ «УБ ХАЕС» Олександра Степанюка. У своїх промовах вони наголосили, що таких героїв сьогодення, як нетішинські хлопці, треба завжди пам’ятати, адже вони – яскравий приклад того, як потрібно любити і захищати свою державу.

Ініціатор встановлення композиційно-меморіального комплексу дошок Світлана Лелях-Бегутова звернулися зі словами подяки до місцевих меценатів, педагогічного, учнівського колективу ліцею та усіх небайдужих, хто підтримав її починання. Особливо Світлана Мефодіївна подякувала керівнику Нетішинського відокремленого підрозділу державного підприємства «Тепличний комбінат», який надав усі необхідні матеріали для виготовлення пам’ятних дошок.

Право відкрити меморіальні дошки було надано автору робіт, директору професійного ліцею, представникам місцевої і обласної влади, членам ГО «Нетішинське міське об'єднання воїнів АТО». З почуттям глибокої вдячності за безстрашність та героїзм загиблих нетішинців учні ліцею читали вірші та вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання. Архімандрит Владислав, настоятель собору Святих Архистратига Божого Михаїла та Архангела Гавриїла Української православної церкви Київського Патріархату відслужив заупокійну панахиду та освятив меморіальні дошки, до яких присутні піднесли квіти та запалені лампадки.

Герої не вмирають, адже вони разом з нами. Вони житимуть доти, доки ми про них пам'ятатимемо.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради