Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

На координаційній раді з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми підсумували роботу за 2016 рік

01 бер 2017

У понеділок, 27 лютого, під головуванням заступника міського голови Ольги Бобіної відбулося чергове засідання координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми, на якому було проаналізовано роботу ради за 2016 рік та затверджено план роботи на 2017 рік. 

Всі члени координаційної ради детально поінформували про стан виконання у місті Нетішин Закону України «Про попередження насильства в сім’ї». Зокрема, головний спеціаліст відділу соціальних допомог, компенсацій та у справах сім’ї управління соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради Ірина Поліщук зазначила, що в минулому році особлива увага приділялась стану виконання усіма зацікавленими структурними підрозділами корекційної програми для осіб, які вчиняють насильство в сім’ї. Так, у 2016 році Нетішинським ВП Славутського ВПГУНП 51-й особі винесено офіційне попередження про неприпустимість вчинення насильства в сім’ї, поставлені на профоблік, а до суду направлені адміністративні матеріали про порушення ст. 173-2, ч.1 КУпАП. Спеціалістами управління соціального захисту населення спільно з представниками Нетішинського ВП Славутського ВП ГУНП обстежено 63 сім'ї, складено акти з'ясування обставин вчинення насильства в сім'ї або реальної загрози його вчинення, проведено профілактичну бесіду про недопущення вчинення насильства в сім'ї, згідно чинного законодавства. В управлінні соціального захисту населення  впроваджується корекційна програма для осіб, які вчиняють насильство в сім’ї.

За звітній період Славутським ВП ГУНП направлено чотири особи на проходження корекційної програми, двоє з них пройшли корекційну програму у повному обсязі. Налагоджене чітке взаємоінформування між суб’єктами соціальної роботи з метою соціального захисту людей та дітей, які стали жертвою насильства в сім’ї або є загроза його вчинення. З метою захисту дітей від насильства в сім’ї впродовж 2016 року було проведено 97 спільних цільових рейди (32 з них з представниками поліції),  в ході яких обстежено 189 сімей, з них 44, де діти перебувають у складних життєвих обставинах, 17 батьків попереджено про відповідальність, ініційовано притягнення 8 батьків до адміністративної відповідальності, 66 підліткам надано консультативну допомогу. Голова координаційної ради Ольга Бобіна зауважила, що завдання усіх членів ради у тому, щоб не залишати поза увагою роботу корекційної програми для осіб, які вчиняють насильство в сім’ї задля захисту прав та інтересів дітей, допомоги сім’ям, які перебувають у складних життєвих обставинах, захисту прав та інтересів осіб, які потерпають від насильства. А також здійснення взаємодії між управлінням соціального захисту населення виконавчого комітету міської ради, службами та відповідними підрозділами органів внутрішніх справ щодо попередження насильства в сім’ї. В ході засідання члени ради схвалили з доповненнями план роботи координаційної ради з питань сім'ї, гендерної рівності, демографічного розвитку та протидії торгівлі людьми на 2017 рік. Кожен з присутніх висловив свою точку зору з приводу плану заходів на поточний рік. Ольга Петрівна наголосила, що внесені пропозиції будуть враховані в плануванні подальшої роботи.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради