Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Кроки місцевої влади щодо будівництва садочка на Варшавській

30 бер 2017

У Нетішині функціонує 8 дошкільних навчальних закладів, які відвідують 1920 дітей, 255 з яких першокласники. Завдяки тому, що учні перших класів навчаються за шкільним режимом, а отже виведені з приміщень ДНЗ, проблема відсутності місць у дитячих садках останніми роками зменшилась. Проте, питання черг, зокрема, у групах раннього віку (з 1,5 до 3 років) залишається актуальним у нашому місті. За даними управління освіти виконавчого комітету міської ради, щороку є діти, які залишаються у черзі для влаштування у дитячий навчальний заклад.

На сьогоднішній день діє єдина система реєстрації та обліку дітей для влаштування в дитячі садочки в управлінні освіти виконавчого комітету міської ради. Набагато зручніший і прозоріший варіант унеможливив дублювання прізвища по різних садочках (як це було при становленні на облік безпосередньо у ДНЗ) і показує кількість дітей у кожному садочку, які, закріплені за певними мікрорайонами міста.

Як відомо, мікрорайон №5 (вул. Варшавська) єдиний у Нетішині, де немає дошкільного навчального закладу. Місцева влада докладає максимум зусиль, щоб найближчим часом розпочалось будівництво нового дитячого садка. Відтак, у 2011 році виконавчому комітету Нетішинської міської ради надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для передачі її в постійне користування. У 2015 році спеціалізованою землевпорядною організацією розроблено проект землеустрою, який погоджений відповідно до законодавства.

Рішенням 3-ї сесії Нетішинської міської ради VII скликання від 10.12.2015 №3/48 було затверджено проект землеустрою та передано в постійне користування виконавчому комітету міської ради земельну ділянку площею 0,3600 га на вул. Варшавській для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти. На підставі вищезазначеного рішення зареєстровано речове право на земельну ділянку.

При проектуванні дошкільного навчального закладу спеціалістами було встановлено невідповідність площі земельної ділянки державним будівельним нормам. З метою збільшення площі земельної ділянки, необхідної під будівництво ДНЗ №10, рішенням 11-ї сесії Нетішинської міської ради VII скликання від 27.05.2016 року №11/540 виконавчому комітету міської ради надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення додаткової площі для будівництва дитячого садка. Розроблений та погоджений відповідно до чинного законодавства проект землеустрою був затверджений рішенням 17-ї сесії міської ради VII скликання від 30.09.2016 №17/928 «Про затвердження виконавчому комітету Нетішинської міської ради проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для передачі її в постійне користування» та передано в постійне користування ділянку площею 0,0868 га на вул. Варшавській для будівництва та обслуговування будівель закладів освіти. На підставі вищезазначених рішень зареєстровано речове право на земельну ділянку.

Наразі на виділеній території можна розмістити дитячий садочок кількістю від 75 до 90 місць, адже саме на таку кількість місць орієнтована виділена земельна ділянка. Оскільки, планується будівництво ДНЗ №10 на 120 місць, а площа та конфігурація земельної ділянки є недостатньою під будівництво зазначеного об’єкту, виконавчим комітетом вживаються заходи щодо збільшення площі земельної ділянки під будівництво та обслуговування закладу освіти за рахунок земель суміжних землекористувачів. Представниками влади ведуться перемовини з адміністрацією ЗОШ I-III ступенів №4 щодо відведення додаткової площі для будівництва повноцінного дитячого садочка.

Як зазначила головний спеціаліст з дошкільного виховання управління освіти виконавчого комітету міської ради Наталії Рабченюк, розвиток мережі ДНЗ в пріоритеті, адже відкриття нового дошкільного закладу дасть можливість забезпечити дітей додатковими місцями у дошкільній освіті.

Головне завдання для дитини – рости й розвиватися, а дорослі мають подбати про те, щоб для цього були відповідні умови. Все має бути найвищої якості, бо ж діти – то є наш найголовніший скарб, тому місцева влада активно працює для забезпечення маленьких нетішинців, які проживають у мікрорайоні №5 новим дитячим садком з максимально комфортними умовами для навчання, розвитку і виховання.


Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради