Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Соціально-фінансове виховання дитини – крок в європейське майбутнє

24 жов 2017

Ми живемо у час глобальних суспільних змін. Сьогодні дошкільний навчальний заклад є важливим центром виховання в маленькій людині майбутнього громадянина – соціально-відповідального, освіченого,  культурного, людяного і чуйного, фінансово грамотного.

У понеділок, 23 жовтня, у ДНЗ (Центр розвитку дитини) «Золотий ключик» відбулася методична панорама «Впровадження основ соціальної та фінансової грамотності в освітній процес закладу дошкільної освіти». Участь у заході взяли заступник міського голови з гуманітарних питань Ольга Бобіна, методисти науково-методичного центру дошкільної, початкової, спеціальної та інклюзивної освіти Хмельницького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Марія Каратаєва і Лариса Дарченко, вихователі-методисти з Кам’янця-Подільського, Славути, Шепетівки, методисти міського методичного кабінету, вихователі дитячих садків Нетішина. Мета заходу – актуалізувати проблему впровадження основ соціально-фінансової грамотності дітей у практику роботи ДНЗ, зокрема, практичне застосовування програми «Афлатот».

Семінар розпочався із виступу заступника очільника міста Ольги Бобіної. Вона зауважила, що сьогодні неабияк актуальним є виховання соціально-відповідальних та грамотних у фінансовій сфері дітей, що робить їх спроможними змінити власне життя на краще, тим самим збільшуючи шанси на успішне й щасливе майбутнє та подякувала присутнім за те, що готові до змін, аби допомогти дітям усвідомити їх потенціал та необхідність фінансового навчання. Головний спеціаліст управління освіти виконавчого комітету міської ради Наталія Рабченюк надала учасникам експрес-портрет дошкілля Нетішина. Завідувач ДНЗ (Центр розвитку дитини) Ольга Шевчук за допомогою відео презентації розповіла про особливості дитячого садка, познайомила з педагогічним колективом і групами дошкільнят, досягненнями та інноваціями, які впроваджуються у ДНЗ.

Під час практичного модулю присутні побували на уроці з дітьми молодшого дошкільного віку «Моя безпека», інтегрованому занятті з дітьми середнього дошкільного віку «Всі професії ми знаємо, з Афлатуном їх вивчаємо», занятті з дітьми старшого дошкільного віку «У пошуках чарівної зірки».  Батьки та педагоги закладу підготували театралізоване дійство казки «Ріпка» на новий лад. У рамках методичного модулю учасники семінару ознайомилися з методичними розробками, дидактичними посібниками, матеріалами до програми «Афлатот». На завершення заходу науковим співробітником Нетішинського міського краєзнавчого музею Оксаною Іванець була презентована інформація про співпрацю музею з ДНЗ (Центр розвитку дитини) в контексті реалізації програми «Афлатот».

Нагадаємо, що між Міністерством освіти і науки України та міжнародною фундацією «Aflatoun International» (Королівство Нідерландів) з метою упровадження основ соціальної і фінансової освіти дітей дошкільного віку в навчально-виховний процес дошкільних навчальних закладів був підписаний меморандум про співпрацю. У 2016-2017 році 5 дитячих садків Хмельницької області почали впроваджувати програму «Афлатот» в освітню діяльність, у тому числі в місті Нетішин ДНЗ (Центр розвитку дитини) «Золотий ключик». 

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради