Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Конструктивні зауваження чи наперекір місцевій владі?

30 бер 2017

Останнім часом питання будівництва дошкільного навчального закладу №10 по вулиці Варшавській стало резонансним у нашому місті. Місцева влада робить все можливе для вирішення даного питання, але одразу зустрічає опір від місцевих активістів.

Нагадаємо, що у 2011 році, коли міським головою була Ольга Омельчук, виконавчому комітету Нетішинської міської ради було надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для передачі її в постійне користування земельною ділянкою.  У 2015 році спеціалізованою землевпорядною організацією розроблено проект землеустрою, який погоджений відповідно до законодавства України та на пленарному засіданні сесії міської ради, яке відбулося 10 грудня 2015 року прийнято рішення про затвердження проекту землеустрою та передачу в постійне користування виконавчому комітету міської ради земельну ділянку площею 0,3600 га на вул. Варшавській. У 2016 році відповідно до рішення №11/540виконавчому комітету міської ради надано дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для будівництва та обслуговування будівель закладу освіти. Розроблений та погоджений проект землеустрою був затверджений рішенням 17-ї сесії міської ради VII скликання від 30.09.2016 №17/928  та передано в постійне користування земельну ділянку площею 0,0868 га.

Варто зауважити, що на сьогоднішній день на виділеній території можливо розмістити дитячий садочок кількістю від 75 до 90 місць, адже саме на таку кількість місць орієнтовано виділені земельні ділянки. Оскільки, передбачається будівництво ДНЗ №10 на 120 місць (адже у майбутньому планується добудова двох енергоблоків ХАЕС), а площа земельної ділянки є недостатньою під будівництво зазначеного об’єкту, виконавчим комітетом вживаються заходи щодо збільшення площі земельної ділянки під будівництво та обслуговування закладу освіти за рахунок земель суміжних землекористувачів. Місцева влада веде перемовини з керівництвом ЗОШ I-III ступенів №4 щодо відведення додаткової площі (орієнтовно 0,16 га) для будівництва повноцінного дитячого садочка, що не суперечить будівельним та санітарним нормам.

Залучити землю, яка належить ХАЕС, як пропонується місцевими активістами – неможливо, адже дана земля зарезервована під будівництво житлового будинку для молодих спеціалістів, які будуть задіяні при будівництві енергоблоків № 3 та №4.

Важливо!

Директор ЗОШ І-ІІІ ступенів №4 Людмила Добровольська була повідомлена про розгляд даного варіанту і двічі була присутня при огляді земельної ділянки представниками виконавчого комітету міської ради, яку планується відвести для будівництва дитячого садочка. Проте, зі слів голови Ради школи Катерини Калмикової, директор школи не знає де знаходиться дана земельна ділянка.

При цьому Рада школи була заздалегідь ознайомлена з даним питанням. Після його вивчення відбулась зустріч Катерини Калмикової з секретарем міської ради Оленою Хоменко, заступником міського голови з гуманітарних питань Ольгою Бобіною та заступником міського голови з економічних питань Іваном Романюком. Під час зустрічі були з’ясовані усі питання, які цікавили Раду навчального закладу та внесено пропозиції. Зокрема, Катерина Калмикова запропонувала міській владі, як альтернативу, розглянути  стадіон, який колись був побудований для ЗОШ №4. Проте, дане питання потребує вивчення, так як запропонована ділянка омивається обвідним каналом. Після чого мають бути проведені громадські слухання по цьому питанню.

При перенесенні будівництва на іншу земельну ділянку необхідно буде розпочинати всю процедуру з початку: вносити зміни до генерального плану, розробляти та затверджувати проект землеустрою, що, як відомо, не робиться за один день, і відтерміновує початок будівництва. Звідси й виникає питання: Чи насправді нетішинські активісти переживають за будівництво ДНЗ №10 на вулиці Варшавській чи знову все робиться наперекір місцевій владі?

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради