Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

Комісія з питань захисту прав дитини засідала в листопаді 2017 року

01 гру 2017

Відповідно до річного плану роботи на 2017 рік у листопаді відбулося засідання комісії з питань захисту прав дитини. Засідання провела Антоніна Єльява, начальник служби у справах дітей виконавчого комітету міської ради.

Порядок денний включав одне теоретичне питання та розгляд 32 справ і звернень громадян.

 Засідання відбулося з дотриманням кворуму та в присутності заявників, запрошених.      

Позитивно розглянуто 17 звернень щодо надання згоди на отримання дітьми грошової компенсації на належне їм для отримання жиле приміщення як членам сімей військовослужбовців.

Розглянули шість справ щодо надання дозволу на здійснення правочину із житлом, право користування яким мають діти. П’ятьом батькам надано дозволи  на відчуження житла з урахуванням інтересів дітей. Одному батькові відмовлено у наданні дозволу,  оскільки не було згоди матері дитини.

Розглянули одну справу за зверненням одного з батьків щодо надання висновку органу опіки та піклування про доцільність позбавлення батьківських прав іншого. Члени комісії були одностайні при розгляді, так як батько встановив батьківство після народження  доньки і з тих пір не бачив її більше п’яти років. В результаті буде надано висновок органу опіки та піклування, з яким мати може звернутися до суду.

Визначено способи участі одного батька у вихованні малолітньої доньки. Матері дитини рекомендовано не чинити перешкод колишньому чоловіку у спілкуванні з дитиною.  Розгляд справи відбувався емоційно. Прикро, що іноді батьки думають не про інтереси дитини, а прагнуть пригадати один-одному попередні образи.

Розгляд ще однієї аналогічної справи не відбувся, оскільки батьки зуміли мирно домовитися.

Повторно розглянули справу, яку ініціювала служба у справах дітей, про виконання одиноким батьком  батьківських обов’язків щодо своєї малолітньої доньки. Неодноразово батько притягався до відповідальності, йому допомагали пройти лікування від алкогольної залежності, але сили волі у чоловіка не вистачає. Наразі він виявив бажання працевлаштуватися вахтовим методом і просив надати рішення комісії про влаштування доньки до школи-інтернату. Члени комісії, зважаючи на прихильність дитини до батька, надали відповідний дозвіл до закінчення навчального року.

Розглянули звернення діда та баби про виконання батьківських обов’язків батьками щодо свого онука, так як ті не створили елементарних умов, а саме: в квартирі немає світла, яке відключено через борги. Заявники на засідання не з’явилися, мати і батько, які були присутні, запевнили, що наразі мають намір працевлаштуватися за межами міста і просили надати рішення комісії про влаштування сина до школи-інтернату. Члени комісії, зважаючи на матеріальні обставини родини та їх бажання подолати складні життєві обставини, надали відповідний дозвіл до закінчення навчального року.

Розглянуто подання Нетішинського професійного ліцею про повернення на навчання учениці 3 курсу. Матір заявила членам комісії, що немає впливу на дитину, яка рано відчула себе дорослою. Оскільки адміністрація навчального закладу повідомила, що є така форма навчання як індивідуальна. Матері рекомендовано звернутися в заклад і вирішити певні формальності, аби донька змогла отримати документ про загальну середню та професійну освіту, що в подальшому полегшить її життя. 

Окрім того, переглянуто та затверджено індивідуальні плани соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах, з урахуванням нових потреб дітей та сім’ї.

Представник управління соціального захисту населення доповіла про призначення та виплати державної допомоги сім’ям з дітьми.

За рішенням комісії питання були винесені на розгляд виконавчого комітету міської ради.

Служба у справах дітей
виконавчого комітету міської ради

Ключові слова: Права дитини