Розмір шрифту  Інтервал  Кольорова схема Вимкнути
  • Тобі, Нетішине:
    «Ти – дивовижний влітку й восени, у заметіль весняну чи зимову…»

«Агенція місцевого розвитку» презентувала екологічний проект школам Нетішина

19 жов 2017

У середу, 18 жовтня, менеджер проектів Вікторія Гаврилюк і фахівець Вікторія Сидорук КП НМР «Агенція місцевого розвитку» провели зустріч із заступниками директорів з навчально-виховної роботи та представниками шкільного самоврядування загальноосвітніх закладів нашого міста. Мета зустрічі – залучення школярів та їх педагогів до співпраці у реалізації грантового проекту «Люби природу, сортуй сміття – думай про своє майбутнє вже зараз».

Нагадаємо, що наприкінці липня працівники «Агенції місцевого розвитку» подали на конкурс проектів «Успішні локальні громади», організований фондом «Освіта для демократії» (Варшава, Польща), ГО «Наше Поділля» (Вінниця) та ГО «Точка доступу» (Краматорськ) екологічний проект під назвою «Люби природу, сортуй сміття – думай про своє майбутнє вже зараз». Головна ціль якого покращити екологічний стан міста за допомогою впровадження роздільного збору сміття. Для цього необхідно провести роз’яснювально-освітню роботу серед населення, зокрема, інформувати школярів щодо правильного ставлення до формування відходів та сортування сміття. Для реалізації екологічного проекту виділено 27 тисяч гривень.

Спеціалісти комунального підприємства розповіли представникам шкіл, що під час реалізації гранту планується: проведення еко-уроків для учнів загальноосвітніх закладів міста, конкурс малюнка та фотоконкурс, конкурс на виготовлення баків для роздільного збору сміття (кожна школа самостійно повинна буде придумати дизайн баків для збору сміття – папір, пластик, скло, побутові відходи, коробка для батарейок), конкурс на розробку буклетів по сортуванню сміття, створення відеоролика про правильність сортування сміття та багато інших цікавих заходів. За словами менеджера проектів Вікторії Гаврилюк «Основне завдання таких «уроків» – донести до учнів інформацію про те, що сміття природним шляхом розкладається дуже багато років, а доки розкладається –  забруднює ґрунт, води, атмосферу. Чим власне й небезпечні сміттєві звалища». Але не менш важливо, розповідає координатор, поінформувати молодь, що сміття може мати «друге життя», тобто його можна перероблювати і робити корисні речі — майже все, що нас оточує, має потенціал для вторинної переробки. І першим кроком вторинної переробки є роздільний збір відходів — паперові окремо, залишки їжі окремо, скло, пластик». Разом з педагогами організатори визначилися із графіком реалізації проекту. Після осінніх канікул на початку листопада кожна школа розпочне впровадження системи сортування сміття у своєму закладі. Усі необхідні матеріали будуть надані «Агенції місцевого розвитку» в рамках грантового проекту.

Відділ з організаційних питань, зв’язків з ГО та ЗМІ
апарату виконавчого комітету Нетішинської міської ради